MBO Digitaal publiceert Handreiking bij de overzichtsplaten

Tijdens de 49e MBO Digitaal Conferentie is de ‘Handreiking bij de Overzichtsplaten’ gelanceerd. Het boekje geeft een toelichting op de 4 praatplaten – het Strategisch Meerjaren Perspectief van de MBO Raad, Strategie Digitalisering in het mbo, Meerjarenplan MBO Digitaal en Onze 4 programma’s. 

Handreiking OverzichtsplatenDe Handreiking bij de Overzichtsplaten en de bijbehorende platen zijn ontwikkeld om scholen praktisch te ondersteunen bij het optimaliseren en versnellen van digitaliseringsprocessen binnen de instellingen. De inhoud kwam tot stand met input uit de scholen en negen verschillende brondocumenten (zie bronnen op pagina 31 van de handreiking).

Gesprek over digitalisering aanwakkeren

Met de platen en de handreiking kunnen scholen op een laagdrempelige manier het gesprek voeren over digitale transformatie. Dit gebeurt op basis van drie niveaus van digitalisering (school, docent, student) en onze vier werksporen (visie & strategie, governance, Inhoudelijke thema’s, evaluatie). De plaat over de 4 programma’s (Npuls, Edu-V, Cyberveiligheid, Digitaal bekwaam) biedt inzicht in de samenhang van deze grote programma’s die we vanuit MBO Digitaal uitvoeren. In de handreiking vind je steeds op de achterzijde van de plaat een Aan de slag-opdracht, waarmee je het gesprek over digitale transformatie kunt aanwakkeren.

Meer informatie en/of handreiking ontvangen?

Wil je fysieke exemplaren ontvangen of meer weten over de platen, achtergronden, hoe je ze kunt inzetten, of ben je geïnteresseerd in het organiseren van een sessie op jouw school, neem dan gerust contact op via info@mbodigitaal.nl. We staan klaar om jullie verder te helpen!

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie