Programma Digitaal Bekwaam viert eerste verjaardag bij de Rooi Pannen

Wie jarig is trakteert. En dus kreeg de netwerkbijeenkomst Onderwijs & Digitalisering dinsdag 6 februari in de Rooi Pannen een feestelijk randje. De bijzondere locatie en de warme hospitality van de studenten bij de Rooi Pannen gaven het gevoel dat dit een speciale bijeenkomst was, met een traktatie, bereid in de collega bakkerij van Curio, als symbolisch hoogtepunt.

Cakejes met daarop slagroom en de tekst 1 jaar Byte BekwaamInhoudelijk was er ook genoeg te vieren: met een hoge opkomst, boeiende gastsprekers en meerdere workshops zat de verjaardag van Programma Digitaal Bekwaam niet alleen vol calorieën, maar ook vol energie en inspiratie. Bij de opening namen Menno Vos en Margreet Toonen ons mee in de digitaliseringsslag die de Rooi Pannen in korte tijd heeft gerealiseerd en vanuit Npuls was JaapJan Vroom aanwezig om de laatste ontwikkelingen in AI en data-ondersteund onderwijs te duiden.

Durf te vragen

De workshoprondes gaven energie en inspiratie om zelf op school weer aan de slag te gaan met digitalisering. Want hoe krijg je een organisatie mee in een digitale transformatie? De workshops deden vanuit verschillende invalshoeken licht schijnen op deze uitdaging en gaven deelnemers handvatten mee: durf te vragen om datapunten te identificeren, ontwerpen is keuzes maken, gebruik een spelvorm om bewustwording te creëren, pitch ideeën altijd in een context van behoeftes en trends én durf te experimenteren.

Op naar een nieuw jaar vol digitale bekwaamheid!

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over het programma Digitaal Bekwaam en het Netwerk Onderwijs en Digitalisering

 

 

Reacties (0)
Geef een reactie