Leon Sprooten (VISTA college) wint SURF Onderwijsaward 2023

Tijdens de SURF onderwijsdagen kreeg Leon Sprooten (VISTA College) een van de drie SURF Onderwijsawards 2023 uitgereikt. De andere twee awards gingen naar Timon Idema (TU Delft) en Diana Molenschot (Thomas More Hogeschool, niet op de foto).

Foto: SURF

De SURF Onderwijsawards worden jaarlijks uitgereikt aan drie professionals die een grote bijdrage hebben geleverd aan de ict-vernieuwing in het Nederlandse onderwijs.

Aanjager nieuwe ontwikkelingen

Leon Sprooten is stafhoofd Informatiemanagement en Management informatie bij Het VISTA college. De jury over Leon: ‘Leon loopt al lang mee in het onderwijs. Al die jaren stimuleert hij innovaties in het onderwijs met name in het mbo. Hij jaagt nieuwe ontwikkelingen echt aan door landelijk de juiste mensen met elkaar in contact te brengen en door zijn actieve deelname in verschillende innovatieve programma’s.  zoals MORA, Onderwijsflexibilisering, Edu-badges en Npuls. En hoewel Leo zijn werk bescheiden op de achtergrond doet, zien wij wel degelijk hoezeer zijn bijdrage aan alle ontwikkelingen gewaardeerd wordt in het onderwijsveld. Super!’

Sterk in samenwerking

Leon: In het mbo zijn we sterk in samenwerking en dat proberen we ook zo verder door te zetten. Niet alleen maar binnen het mbo maar ook in de samenwerking met hbo en wo en SURF – waar ik ook regelmatig te zien ben. We zitten op een punt dat het onderwijs ook daadwerkelijk gaat veranderen. Van meer dan tweeduizend jaar onderwijs naar een hele nieuwe structuur, dat kunnen we alleen maar samen.’

 

Reacties (0)
Geef een reactie