Verdiep je kennis over XR tijdens de Nationale XR Dag

Binnen Npuls werken mbo, hbo en wo samen aan thema’s als digitale leermaterialen, wendbaar & efficiënt georganiseerd onderwijs, studiedata & AI, EdTech en XR. Met de meeste thema’s zijn we in het mbo bekend en/of aan de slag. XR (eXtended Reality) is nog ‘relatief’ nieuw voor veel scholen. Benieuwd wat XR voor onderwijs en onderzoek in het mbo kan betekenen? Kom dan naar Nationale XR Dag op 5 juli georganiseerd door TU Delft Library en SURF.

Tijdens deze XR dag krijg je informatie over de nieuwste ontwikkelingen en interessante toepassingen op het gebied van XR. Ook leer je meer over de technologie achter XR en er is volop gelegenheid om kennis te delen, toepassingen te presenteren en elkaar te inspireren met het gebruik van XR in onderwijs en onderzoek.
Het programma bestaat uit verschillende workshops en presentaties waaronder de presentatie Npuls: de volgende fase van samenwerking op XR door Esther van der Linde, adviseur XR in onderwijs (SURF). Ook zijn de leden van de pilot hub XR van Npuls aanwezig

XR Workshops en demo’s

Vanuit het mbo zijn twee scholen vertegenwoordigd. Zo verzorgt Daan Rutjens vanuit het PIT van ROC Tilburg een presentatie over XR in onderwijs en training en demonstreert Stephan van der Burg (Deltion) XR toepassing Scania Hololens. Dit is een bril waarmee virtuele beelden worden geprojecteerd op de werkelijkheid. Door de transparante glazen zien gebruikers de echte wereld om hen heen, met daaraan toegevoegde 3D-elementen (hologrammen) en Microsoft Guides, een mixed reality-toepassing voor Microsoft HoloLens.

Meer informatie over de XR Dag

Kijk hier voor het complete programma.

 

Reacties (0)
Geef een reactie