Samenwerking MBO Raad en SURF voor cyberveiligheid

Om mbo-scholen goed te kunnen helpen om weerbaar te worden tegen cyberaanvallen, hebben de MBO Raad en SURF vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Beide partijen spreken af om hun activiteiten op het gebied van cyberveiligheid waar mogelijk in samenwerking uit te voeren. In het mbo is het programma Cyberveiligheid gestart en binnen SURF werken de instellingen in de Innovatiezone State-of-the-art (Cyber)veiligheid. Samenwerken ligt dan voor de hand. ‘Bij de allereerste schets van ons programma Cyberveiligheid zijn we ervan uitgegaan dat we de uitvoering van het programma zoveel mogelijk in SURF-verband doen’, zegt Martijn Bijleveld, programmamanager van het Programma Cyberveiligheid mbo. ‘Zo kunnen wij de mbo-instellingen sneller en beter helpen om cyberweerbaar te worden en te blijven. Bovendien is op die manier de samenwerking met de instellingen in het hoger onderwijs geborgd.’

Looptijd tot eind 2027
De looptijd van de samenwerkingsovereenkomst is gelijk aan de looptijd van het programma Cyberveiligheid: tot eind 2027.

Lees ook het bericht van SURF over de samenwerking: MBO Raad en SURF maken mbo-sector samen sneller cyberweerbaar en het bericht op de website van de MBO Raad: MBO Raad en SURF werken samen aan cyberveiligheid van mbo-scholen

Foto copyright: Sander Koning

Reacties (0)
Geef een reactie