Eerste resultaten awarenessmeting privacy en security

De afnameperiode voor de awarenenessmeting is afgesloten. Dankzij deze meting, die onderdeel is van het programma Cyberveiligheid, krijgen mbo-scholen een beeld van de mate waarin ze informatieveilig bezig zijn. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de kennis van de medewerkers op dit gebied, maar wordt ook onderzocht in hoeverre ze gemotiveerd zijn om cyberveilig te werken en hoe ze daarbij worden ondersteund. In april en mei hebben een kleine 6000 medewerkers van mbo-scholen de vragenlijst ingevuld.

De inhoudelijke resultaten van de awarenessmeting worden op dit moment geanalyseerd, dus daarover valt nog weinig te zeggen. We kunnen wel alvast een tipje van de sluier oplichten met de drie scholen waar de meeste medewerkers de vragenlijst hebben ingevuld.

Top 3 scholen

Van de 40 mbo-scholen die hebben meegedaan, heeft het SOMA College het grootste percentage respondenten (55%). Op de tweede plek staat ROC Tilburg waar 43% van het personeel de vragenlijst heeft ingevuld. En op de derde plek het Zone.college waar 40% heeft meegedaan aan de awarenessmeting. Een mooie score!

Moeilijke vragen

De kennisvragen werden over het algemeen als ‘best pittig’ ervaren. Een voorbeeld hiervan is de vraag over het sterkste wachtwoord: Is dat nu 6Yh$r(# of EenBroodjeKroketEnEenKaassouffle? De laatste is het juiste antwoord, maar dat werd slechts door 27% van de respondenten gegeven.

Uitgebreide analyse volgt eind juni

De inhoudelijke resultaten van de awarenessmeting worden op dit moment geanalyseerd. Eind juni delen we de uitgebreide analyse.

Reacties (0)
Geef een reactie