Twee mbo-scholen doen mee aan challenges Startup in Residence EdTech

De tweede editie van Startup in Residence EdTech is live met 9 nieuwe challenges. Twee challenges komen van mbo-scholen: ROC van Amsterdam en Het Graafschapcollege.

In Startup Residence EdTech werken onderwijsinstellingen samen met start-ups aan uitdagingen binnen het mbo, hbo en wo, waarbij educatieve technologie (EdTech) een mogelijke oplossing biedt.
Startup in Residence (SiR) is een bewezen manier om publieke organisaties te verbinden met innovatieve bedrijven, waaronder startups. Naast de ambitie om samenwerking te stimuleren, beoogt het programma uitdagingen waar het onderwijs voor staat aan te pakken en innovatieve oplossingen hiervoor te ontwikkelen.  Aan deze tweede editie doen twee mbo-scholen mee met de volgende challenges:

ROC van Amsterdam

De uitdaging: Ontwikkel een oplossing die auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen in open leermiddelen kan herkennen om het gebruik van afbeeldingen zonder toestemming te verminderen en om extra kosten te voorkomen.
Kijk hier voor meer informatie over deze challenge.

Het Graafschapcollege

De uitdaging: Ontwikkel een oplossing waarmee het Skills Center zijn dienstenaanbod continu en efficiënt kan afstemmen op de behoeften van interne en externe gebruikers.
Kijk hier voor meer informatie over deze challenge.

Co-creatie

Het doel van de Startup in Residence EdTech is om als onderwijsinstellingen meer vraaggestuurd en vanuit co-creatie samen te werken met innovatieve bedrijven die EdTech oplossingen ontwikkelen. Daarnaast is het doel om met instellingen te investeren in startups met de beste innovatieve ideeën, zodat hun prototypes ontwikkeld kunnen worden tot succesvolle producten die het onderwijs verbeteren.

Ken je nog start-ups?

Benieuwd naar de andere challenges?  Of ken je nog start-ups die mee willen doen? Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met coördinator Lot Westerveld via: liselotte.westerveld@surf.nl.
Aanmelden kan tot 24 mei.

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie