Eerste voorlichtingsbijeenkomst GRC-applicatie goed bezocht

De eerste online voorlichtingsbijeenkomst over de GRC-applicatie (governance, risk en compliance-applicatie) was goedbezocht en succesvol. Tijdens het webinar gaven MBO Digitaal en SURF uitleg over de applicatie waarmee mbo-instellingen risico’s op het gebied van cyberveiligheid kunnen beheren. Bezoekers van het webinar waren enthousiast over de applicatie, maar stelden ook kritische vragen.

Blijvend weerbaar tegen cyberdreigingen

Het doel van de GRC-applicatie is om mbo-instellingen te helpen om

  • beleid, processen en eigenaarschap te definiëren (governance)
  • risico’s in kaart te brengen en op basis daarvan de maatregelen te nemen (risk)
  • de volwassenheid van de organisatie te verantwoorden (compliance)

Klankbordgroep

De eisen voor de GRC-applicatie zijn de afgelopen maanden vastgesteld met een klankbordgroep. De aanbesteding voor de GRC-applicatie doen we in SURF-verband en dit proces is in volle gang. Er is een marktconsultatie geweest en het PvE wordt verder aangescherpt. Volgens de planning komt de applicatie eind 2023 beschikbaar. De licentiekosten voor de mbo-instellingen worden tot 2028 betaald vanuit de subsidie voor het programma Cyberveiligheid.

Nog een webinar op 24 mei

Op 24 mei om 15.00 uur is er weer een online voorlichtingsbijeenkomst van MBO Digitaal in samenwerking met SURF. Heb je de voorlichtingssessie) van 12 mei gemist? De vergaderlink voor de bijeenkomst van 24 mei is gedeeld via de netwerken SCIPR, IBP, IM en mbo-CSC’s. Neem bij vragen contact op met Martijn Bijleveld

Reacties (0)
Geef een reactie