Bijdragen aan de ict-bekwaamheid van lesgevend personeel? Word onze nieuwe beleidsadviseur! (0,6 fte)

Als beleidsadviseur bij de MBO Raad werk je vooral voor het programma Digitaal Bekwaam. Dit programmateam ondersteunt het mbo bij de inrichting of opschaling van docentprofessionalisering in ict-bekwaamheid en cyberveiligheid. Je ondersteunt scholen door het faciliteren van een netwerk, het begeleiden van onderzoekswerkplaatsen in de scholen en door de organisatie van evenementen.

Over het programma Digitaal Bekwaam

Veel scholen zien de mogelijkheid om digitalisering in te zetten als innovatief middel om vergaande flexibilisering en modularisering waar te maken. Deze onderwijsvernieuwingen vereisen veel van de ontwerpers en uitvoerders van het onderwijs: de docenten. Om genoemde veranderingen succesvol te laten zijn, is het noodzakelijk om proactief te werken aan de ict-bekwaamheid van het lesgevend personeel in het mbo. Als beleidsadviseur Digitaal Bekwaam op de afdeling MBO Digitaal van de MBO Raad speel je daarin een belangrijke rol.

Binnen het programma Digitaal Bekwaam MBO werken we multidisciplinair samen om de ict-bekwaamheid van het lesgevend personeel naar een hoger niveau te tillen. Dit gebeurt aan de hand van zes speerpunten: Monitoren, Ontwikkelen van beleid, Experimenteren, Professionaliseren, Opleiden en Verbinden. Kijk hier voor meer informatie: Programma Digitaal Bekwaam – MBO Digitaal.

Hier krijg je energie van:

 • Inhoudelijke kennis vergaren en delen op het gebied van ICT-bekwaamheid en cyberveiligheid.
 • Professionalisering in het mbo.
 • Projectmatig en slagvaardig werken.
 • Netwerken en verbinden.
 • Verantwoordelijkheid en initiatief nemen.
 • Organisatiesensitief werken.

Wat bieden we jou?

 • De kans om bij te dragen aan het vergroten van de weerbaarheid van de mbo-sector!
 • Werken bij een organisatie die staat en gaat voor gelijke kansen.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een 24-urige werkweek in een snelgroeiend team. De inschaling is afhankelijk van jouw kennisniveau en werkervaring (vanaf schaal 12).
 • Vrijheid om zelf jouw uren in te delen.
 • De flexibiliteit om deels vanuit huis en deels vanuit kantoor te werken.
 • De mogelijkheid om (deels) op een van onze aangesloten scholen te werken.
 • Veel autonomie en regelruimte.


Over de MBO Raad –  ‘Sterk onderwijs vandaag voor de beroepen van morgen’ –
De MBO Raad wil samen met jou en je collega’s werken voor het mbo, het hart van onze samenleving en economie. De MBO Raad behartigt de belangen van de scholen in een complex werkveld van overheid, politiek en bedrijfsleven. Als professional van de MBO Raad lever je een bijdrage aan de maatschappelijke doelstelling van onze vereniging via de verschillende thema’s, sectoren en projecten.


Enthousiast geworden?

Heel goed! Stuur een korte motivatie en cv voor 24 februari 2023 naar hrm@mboraad.nl. Als het enthousiasme wederzijds is, nodigen wij je graag uit voor een kennismakingsgesprek. Geïnteresseerden met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord zijn welkom!

Vragen?

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Marit Montsanto via m.montsanto@mbodigitaal.nl of bel naar: 06 – 59 83 58 40.

 

Reacties (0)
Geef een reactie