Innovatielab STRAX: onderwijs verrijken met nieuwe technologiën

Het onderwijs ondersteunen, verrijken en verbeteren met nieuwe technologieën, zoals interactieve camera’s, drones, robots en VR-brillen. Dat is het hoofddoel van STRAX, het innovatielab van het Graafschap College. Daarnaast wil STRAX alle medewerkers – van docent tot conciërge – uitdagen en verleiden om kennis te maken met deze nieuwe technologieën. STRAX leent alle materialen ook uit aan medewerkers, zodat zij ze bijvoorbeeld kunnen gebruiken in hun lessen.

Ruim drie jaar geleden is STRAX gestart op initiatief van een aantal enthousiaste medewerkers van het Graafschap College. Innovatielab iXperium vormde de inspiratiebron. Als vestigingsplek is het gebouw van samenwerkingspartner CIVON in Ulft gekozen, goed bereikbaar voor alle locaties van het Graafschap College. De ruimte van STRAX is ook zeer geschikt voor vergaderarrangementen, waarbij de deelnemers meteen kennis kunnen maken met allerlei nieuwe technologieën. Een win-winsituatie.

Innovatielab als integraal onderdeel
Volgens STRAX is belangrijk dat het innovatielab een integraal onderdeel is van de organisatie. Verbinding en samenwerking staan centraal, zowel met partners als binnen de organisatie. De medewerkers van STRAX werken bijvoorbeeld intensief samen met de iCoaches en innovatiedocenten van het Graafschap College. Een innovatielab moet geen marketingtool zijn, maar een middel om de onderwijsstrategie te realiseren. Zo streeft het Graafschap College naar HIP-onderwijs, wat staat voor hybride, innovatief en gepersonaliseerd onderwijs. Daar past innovatielab STRAX natuurlijk perfect bij.

Meer weten?
Neem contact op met Harry Brink: 06-13129514 / h.brink@graafschapcollege.nl

Over STRAX
Waar: Ulft
Roc: Graafschap College
Aantal fte: 3,5
Financiering: eigen geld, (Europese) subsidies en investeringen door bedrijven

Reacties (0)
Geef een reactie