Online Ambassadeursbijeenkomst, 22 juni 2021

Op 22 juni kwamen de MBO Ambassadeurs weer online bij elkaar, bij virtueel gastcollege Deltion. Deze laatste bijeenkomst voor de zomervakantie werd geopend met een digitale boodschap door Bert Beun.

Voor het onderdeel ‘Even bijpraten’, met de laatste ontwikkelingen vanuit SURF, Kennisnet en saMBO-ICT, trapte Remco Rutten af met een videoboodschap: over de SURF Onderwijsdagen, learning analytics in het HO en open onderwijsdata. Daarna koppelde Leo Bakker namens Kennisnet terug over mbo.lesopafstand.nl, het programma Bruggen Bouwen en de komende ICT-monitor. Vanuit saMBO-ICT hebben we teruggekoppeld over het toolwiel en de ontwikkelingen op het gebied van de softwarecatalogus, de aankomende wet- en regelgeving rondom Artificial Intelligence en de saMBO-ICT conferentie op 30 september en 1 oktober.

De eerste presentatie werd verzorgd door Clara en Lotte van het Horizon College, over het transparency lab en het slim gebruikmaken van data binnen het Horizon College, bijvoorbeeld voor de aanpak VSV.

Vervolgens ging JaapJan in zijn presentatie in op data-ondersteund onderwijs binnen de strategische agenda van het programma Doorpakken op Digitalisering en hoe dit binnen Deltion vormgeven wordt.

Na een korte pauze volgde de presentatie van Gert Gelderblom (Expertis) over de Datateam-methode, over het bewustmaken van docententeams van de kracht van data.

JaapJan en Corinne sloten het inhoudelijke deel van de middag af met een presentatie over ‘Learning Analytics voor een betere les’. Aan de hand van een concrete opdracht via Xerte, lieten zij de Ambassadeurs ervaren wat learning analytics voor het leerproces van de student kan betekenen.

Daarmee werd het formele deel van de bijeenkomst afgesloten en nam Eline ons mee naar Gather.town voor de afsluitende digitale netwerkborrel en discussies via de digitale zeepkist. Een succesvolle middag met mooie presentaties en goede gesprekken werd zo feestelijk afgesloten. Rob en Martijn zien jullie volgend schooljaar graag weer bij een volgende Ambassadeurs-bijeenkomst, hopelijk weer in fysieke vorm. Wil jij een keer als gastcollege optreden, laat het ons dan weten via rob.vos@saMBO-ICT.nl

Reacties (0)
Geef een reactie