Vacature beleidsadviseurs saMBO-ICT – Succesvol vervuld

Het mbo leidt op voor de vitale beroepen van Nederland. Voor de mbo-scholen is ict van levensbelang om als organisaties en als onderwijs op topniveau te kunnen functioneren. saMBO-ICT levert daar een belangrijke bijdrage aan.
We zijn ván en vóór de mbo-sector: we ondersteunen de 61 aangesloten mbo-scholen op thema’s als informatiemanagement, informatiebeveiliging & privacy, onderwijslogistiek en professionalisering op het
gebied van onderwijs & ict. We zijn ‘informatiemanager van het mbo’. ICT-specialisten uit alle mboscholen kunnen bij saMBO-ICT netwerken, kennis delen en gezamenlijk programma’s en projecten ontplooien. We hebben sterke banden met de MBO Raad, Kennisnet/SIVON en met SURF. Veel van de activiteiten van saMBO-ICT komen samen in de Strategische agenda ‘Doorpakken op digitalisering’waarin het ministerie van OCW, de MBO Raad, Kennisnet en SURF participeren.

Op korte termijn zoeken wij twee ervaren en communicatieve

Beleidsadviseurs (m/v) 0,7 – 1.0 fte (28-40 uur)

Aanstelling kan in loondienst of via detachering vanuit een mbo-instelling.

saMBO-ICT faciliteert diverse kennisdelingsnetwerken en gebruikersgroepen. Binnen deze netwerken zijn (ict-)specialisten actief die zich binnen de mbo-scholen bezig houden met informatiemanagement in de breedste zin van het woord. Als beleidsadviseur ondersteun je een aantal van deze netwerken en/of gebruikersgroepen met jouw kennis. Daarnaast ga je actief aan de slag met het programma Doorpakken op digitalisering. Een belangrijke pijler van de strategische agenda voor digitalisering in het mbo. Je maakt deel uit van een klein en hecht team van adviseurs, management en organisatieondersteuning waarbinnen taken in onderling overleg worden afgestemd, mede op basis van jouw expertise, talenten en ambities.

Wij bieden een uitdagende functie, met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatieven.

Wat zijn jouw belangrijkste taken?

 • Faciliteren van enkele gebruikersgroepen en/of netwerken van saMBO-ICT.
 • Signaleren van informatiebehoeften en het stimuleren van kennisdeling.
 • Meewerken, meedenken en adviseren binnen de (net)werkgroepen.
 • Verzamelen, bundelen en delen van best-practices op het betreffende kennisgebied.
 • Het opstarten en/of begeleiden van projecten en programma’s.
 • Werken aan publicaties, zoals handreikingen, modeldocumenten en projectplannen.

Aan welke eisen geef je invulling?

 • Een hbo+ werk- en denkniveau.
 • Kennis en ervaring op het snijvlak van onderwijs en ict.
 • Op de hoogte van trends en innovaties binnen het onderwijs.
 • In staat om te verbinden en samenhang aan te brengen in de diverse expertisegebieden.
 • Communicatief, zowel schriftelijk als (non-)verbaal, zeer vaardig, én goed in staat om te luisteren.
 • Om kunnen gaan met zeer diverse doelgroepen en je goed kunnen inleven in ieders belangen en gevoeligheden.
 • Gemotiveerd om de werkzaamheden deels zelf, op wisselende locaties en werktijden in te delen.
 • Proactief, enthousiast, creatief en flexibel.
 • En last but not least: je voelt je helemaal thuis in het mbo

Wij bieden

Allereerst een inspirerende en leerzame werkomgeving met collega’s die elke dag met hart en ziel aan de slag zijn voor het mbo. Nu nog overwegend vanuit thuis werken, straks weer tenminste één dag in de week op kantoor in Woerden. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt binnen aanloopschaal 11 en eindschaal 12 minimaal € 3.751,00 en maximaal € 6.070,00 bruto per maand op fulltime basis, behorende bij een arbeidsduur van 40 uur per week. Aanstelling geschiedt volgens de arbeidsvoorwaarden van de MBO Raad die het werkgeverschap uitoefent. De MBO Raad biedt daarnaast  een goed pakket (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Het is ook mogelijk om deze functie via detachering vanuit een school te vervullen. In aanvang krijgen nieuwe collega’s een jaarcontract aangeboden. We vinden het belangrijk dat medewerkers hun talenten blijven ontwikkelen. We bieden daarom verschillende mogelijkheden aan om aan je eigen ontwikkeling en loopbaan te werken vanuit de principes van een professionele organisatie. Bij gebleken geschiktheid behoort een contract voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden.

Meer informatie en solliciteren

saMBO-ICT heeft kantoorruimte met goede faciliteiten bij de MBO Raad in Woerden. Het vestigingsadres is MBO Raad, Houttuinlaan 6, 3447 GM Woerden. Woensdag is een kantoordag waarop alle medewerkers aanwezig zijn. In overleg kunnen overige dagdelen en uren vanaf een andere werklocatie of thuis worden gewerkt. Daarnaast zullen op locaties in het land bijeenkomsten worden georganiseerd.

Meer informatie over onze activiteiten is op de site van saMBO-ICT te vinden. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Martijn Timmer, directeur saMBO-ICT via martijn.timmer@sambo-ict.nl.

Ligt jouw hart bij onderwijs en ict in het mbo en wil je werken binnen een dynamisch team?

Stuur dan voor 15 augustus 2020 jouw cv met beschrijving van relevante ervaring plus een motivatiebrief
per e-mail naar de afdeling HRM van de MBO Raad, hrm@mboraad.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Reacties (0)
Geef een reactie