Kennissessie ECK iD in AD/Azure AD op do 17 januari a.s.

Met ingang van schooljaar 2019 – 2020 wordt in het MBO het ECK iD geïntroduceerd. Hiermee loggen studenten trefzeker in op hun lesmateriaal. Het ECK iD een logisch vervolg in de versteviging van de privacy rond digitaal lesmateriaal en vergemakkelijkt ook de geautomatiseerde samenwerking tussen de systemen in de leermiddelenketen. Leerresultaten kunnen geautomatiseerd worden teruggekoppeld en student, licentie en leerresultaten blijven verbonden aan de student bij verhuizing naar een nieuwe school of bij de overstap door de school naar een nieuw student informatiesysteem.

ECK iD
ECK staat voor Educatieve Content Keten. Het ECK iD is wettelijk bepaald als hét unieke iD dat fungeert als anonieme sleutel in de geautomatiseerde processen tussen: school, leveranciers en uitgeverijen. Het ECK iD is bedoeld om digitaal leren veilig en betrouwbaar te houden. De student informatiesystemen zijn het beginpunt van de leermiddelenketen. De leveranciers van de SIS’-en bereiden de systemen voor om het ECK iD op te kunnen halen bij de ‘Nummervoorziening’ bij Kennisnet. Vanuit het SIS gaat het ECK iD via de identity-provider de leermiddelenketen in. Op de website www.eck-id.nl lees je hier meer over.

Identity provider voorbereiden
Om het ECK iD vanuit het SIS te kunnen ontvangen en aan de keten te kunnen doorgeven, is tijdige aanpassing van de identity provider, IdP, vereist. Dit moet, in verband met de ketentesten, in elk geval vóór 1 april 2019. Heb je ADFS als IdP, dan zijn er drie scenario’s uitgewerkt van hoe je de Active Directory of Azure AD geschikt maakt voor ontvangst, opslag en doorgifte van het ECK iD. (De handreiking vind je op www.eck-id.nl): Deze is ontwikkeld in samenwerking met MBO-collega’s, Microsoft en partijen als DWE-ICT en gebruikersvereniging RedSpider. Deze scenario’s kun je toesnijden op je eigen situatie. Word je ondersteund door een IAM-leverancier, zoals Tools4Ever? Neem dan contact op met deze partij.

Kennissessie techniek ECK iD in AD / Azure AD
Op 17 januari aanstaande is er bij saMBO-ICT een speciale kennissessie over de benodigde ADFS-configuratie om het ECK iD succesvol te kunnen aanpakken, opslaan en doorgeven volgens de technische vereisten. Heb je belangstelling? Geef je dan op via dit inschrijfformulier en geef bijvoorkeur op voorhand aan waar je meer van wilt weten. Dan kunnen we in de sessie rekening houden met jouw vragen. Deze sessie is bedoeld voor beheerders met IDM in portefeuille.

donderdag 17 januari 2019
13:00 – 16:00 uur
Locatie MBO Raad, Houttuinlaan 6, Woerden

Reacties (0)
Geef een reactie