Ambassadeursbijeenkomst Mediacollege, 04-04-2018

Op 4 april 2018 waren we te gast bij het Mediacollege Amsterdam. Ambassadeur Peter van der Blom had een mooi programma samengesteld, waarbinnen het thema practoraten in het mbo een belangrijke plaats innam.

De aftrap werd verzorgd door Babette van Ommen (Hoofd Stafdienst Onderwijs), waarna het vaste onderdeel “Even bijpraten” door Jan Bartling en Leo Bakker op het programma stond. Omdat Jan vertraagd was moest Leo daarbij solo van start gaan. En alsof het zo was ingestudeerd viel Jan precies op het moment dat zijn eerste dia verscheen de zaal binnen. Wat een timing 😉

Daarna kregen we een kijkje in de keuken van het Mediacollege aan de hand van twee workshops: over het practoraat mediawijsheid en over virtual reality.

Na de pauze verzorgde Jorick Scheerens een bevlogen presentatie over het thema: ieder mbo een practoraat.

Vervolgens had onze gastheer Peter een mooie twist in het programma ingebouwd vanwege het feit dat dit de laatste bijeenkomst onder leiding van Willem Karssenberg was. Iedereen kreeg de opdracht om een vlog op te nemen met een afscheidsboodschap voor Willem. Deze werden vervolgens op Twitter gezet met de hashtag #trendmatcherbedankt. Een origineel idee met prachtige resultaten!

Daarna weer over tot de orde van de dag met een presentatie van Leo Bakker over het project Bruggen Bouwen. Dit project krijgt nu concreet vorm en het heeft zodanig veel raakvlakken met het werk en de missie van de MBO Ambassadeurs, dat de eerstvolgende ambassadeursbijeenkomst geheel in het teken van Bruggen Bouwen zal staan!

Als laatste programmaonderdeel had Ambassadeur Ger Roelen zich gemeld voor de zeepkist. Ger had namens de Ambassadeurs afscheidscadeaus en een speech voor Willem in petto.

Willem, nogmaals bedankt voor je inzet, enthousiasme en bevlogenheid waarmee je ons Ambassadeursnetwerk de afgelopen jaren hebt ondersteund!

 

Reacties (0)
Geef een reactie