12 maart 2018 – ECK Kickstarter College

In 1 middag helemaal (bij)geschoold!
Op 13 februari j.l. organiseerden Kennisnet en saMBO-ICT de eerste editie van het ECK-Kickstarter college. Op verzoek wordt deze bijeenkomst op maandag 12 maart a.s. nog een keer georganiseerd zodat iedereen die er de vorige keer niet bij kon zijn, nog een keer de gelegenheid heeft. We besteden dit keer met name ook veel aandacht aan IDP-first versus IDP-last: koopt de student zijn (digitaal) materiaal direct met zijn schoolaccount of gebruikt hij hier zijn privé-account voor en wordt in een later stadium aan het schoolaccount gekoppeld?

Schrijf je in voor het ECK-college via dit formulier.

Toelichting ECK Kickstarter-college
In het mbo wordt distributie van- en toegang tot digitaal leermateriaal geregeld via de ECK standaard Distributie en toegang.

Of je nu komend schooljaar met je eigen instelling de overstap naar deze werkwijze maakt, of dit al eerder hebt gedaan, wellicht heb je behoefte om eens goed geschoold te worden met betrekking tot deze standaarden. Om goede uitvoering te geven aan het gebruik en de implementatie van ECK, is het belangrijk om te weten hoe de ‘ECK-keten’ werkt. Daarom organiseren we op maandagmiddag 12 maart nog een keer een ECK Kickstarter college. In één dagdeel vertellen experts uit het veld welke schakels de keten kent, welke rol je hier als school in hebt en welke do’s en dont’s in je eigen situatie belangrijk zijn. In dit college behandelen we een aantal organisatorische aspecten in relatie tot de techniek. Het is dus geen technische scholing. Aan het einde van de dag ben je bekend met:

  • De globale technische werking van ECK, ook buiten het directe schooldomein,
  • De relatie tussen identity management en digitale leermiddelen,
  • Het verschil tussen IdP-first en IdP-last,
  • De rol van Entree Federatie en de ARP,
  • Welke informatie beschikbaar is en waar die te vinden is,
  • Het belang van communicatie naar studenten in relatie tot verschillende use cases,
  • Wat saMBO-ICT en Kennisnet hierin betekenen in publiek-private overleggen.
Reacties (0)
Geef een reactie