13 februari 2018 – ECK Kickstarter college (in 1 dag helemaal (bij-)geschoold!)

In het mbo wordt distributie van- en toegang tot digitaal leermateriaal geregeld via de ECK standaard Distributie en toegang. Of je nu komend schooljaar met je eigen instelling de overstap naar deze maakt, of dit al eerder hebt gedaan, wellicht heb je behoefte om eens goed geschoold te worden met betrekking tot deze standaarden. Om goede uitvoering te geven aan het gebruik en de implementatie van ECK, is het belangrijk om te weten hoe de ‘ECK-keten’ werkt. Daarom organiseren we op dinsdagmiddag 13 februari het ECK Kickstarter college. In één dagdeel vertellen experts uit het veld welke schakels de keten kent, welke rol je hier als school in hebt en welke do’s en dont’s in je eigen situatie belangrijk zijn. In dit college behandelen we een aantal organisatorische aspecten in relatie tot de techniek. Het is dus geen technische scholing. Aan het einde van de dag ben je bekend met:

  • De globale technische werking van ECK, ook buiten het directe schooldomein,
  • De relatie tussen identity management en digitale leermiddelen,
  • Het verschil tussen IdP-first en IdP-last,
  • De rol van Entree Federatie en de ARP,
  • Welke informatie beschikbaar is en waar die te vinden is,
  • Het belang van communicatie naar studenten in relatie tot verschillende use cases,
  • Wat saMBO-ICT en Kennisnet hierin betekenen in publiek-private overleggen.

Dit alles om ervoor te zorgen dat je als school een goede gesprekspartner vormt voor de leveranciers in jouw leermiddelenketen. Uiteraard is er voldoende ruimte om je vragen kwijt te kunnen en ervaringen uit te wisselen.

Doelgroep: Projectmanagers ECK, (ICT) projectmedewerkers die met ECK aan de slag zijn of gaan en informatiemanagers.

Aanmelden: via dit formulier.

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie