Ambassadeursbijeenkomst Cibap, 23-03- 2017

Klokslag 10 uur verzorgde Dennis de Ruiter, hoofd dienst ICT en tevens ambassadeur van cibap de aftrap voor wat weer een mooie bijeenkomst zou worden. Daarna was het woord aan Leo Bakker en Jan Bartling, die de aanwezigen bevroegen op hun ideeën over een te starten leergang voor iCoaches. Die vraag bracht veel reacties los en zal zeker een vervolg hebben. Zie verder de bijlage.

Daarna was het podium voor Coby Zandbergen, voorzitter College van Bestuur van cibap. Allereerst ging zij in op de reacties uit de zaal naar aanleiding van de vraag van Jan en gaf gelijk aan hoe zij daar tegenaan kijkt. Daarna een mooi afgewogen en duidelijk verhaal over de visie van cibap op basis van vijf kernwaarden. Een en ander werd goed ondersteund door een mooi filmpje. Coby gaf duidelijk aan wat de voordelen zijn van de schaalgrootte van een vakopleiding zoals cibap met 1700 leerlingen. Dit betekent dat je door alle lagen van de instelling heen weet wat er speelt en iedereen zich overal bij betrokken voelt. Een mooi pleidooi!

Na de pauze kregen we een inleiding op De Ontwerpfabriek, met aansluitend een rondleiding in groepjes. Wat een bedrijvigheid en wat een mooi gebouw met veelzijdige mogelijkheden! Wat te denken van een expositie van voorbeelden van alle mogelijke materialen zoals die door de industrie, maar ook door leerlingen gebruikt kunnen worden. Als je materiaalkennis wilt opdoen ligt hier je kans! De ruimtes die leerlingen (maar ook studenten van Windesheim) kunnen gebruiken stralen creativiteit uit en inspireren daartoe. Veel licht en kleur. Ook heel mooi, de winkel, gevuld met producten van eigen leerlingen én medewerkers. En dan natuurlijk alle machines die gebruikt kunnen worden, prachtig!

Tijd voor een goed verzorgde lunch en natuurlijk het netwerken onderling.

Na de middag opnieuw een sessie in kleine groepjes, waarin we echt hands-on aan de slag gingen in de Ontwerpfabriek met het maken van een puzzel of wat anders. Er kon gekozen worden uit allerlei technieken, van houtbewerking tot lasercutten en 3D printen. Zo vliegt de tijd voorbij…

Tenslotte een presentatie van Frans Rewijk (Kennisnet) over ECK, gevolgd door een verhaal uit de praktijk van Dennis de Ruiter die mooi schetste hoe een en ander gestructureerd en georganiseerd wordt binnen cibap. (presentaties volgen nog)

Als afsluiting de nodige huishoudelijke mededelingen:

  • We nemen afscheid van Theo Broeren van Zadkine. Hij gaat verder bij de Stichting praktijkleren als opleidingscoördinator ict en creatieve industrie.
  • Er is een aparte groep ingericht in deze groepsomgeving om vragen en kennis te delen rond Office 365, van harte aanbevolen!
  • Aandacht voor de CvI conferentie op de Efteling
  • Praktijkvoorbeelden documentmanagement in het mbo, uitgave van Kennisnet.
  • Win een prijs met jouw lesmateriaal in Wikiwijs Maken
  • Beste rekenidee mbo 2017
    Rekendocenten in het mbo kunnen tot 7 mei 2017 innovatieve en creatieve ideeën voor rekenlessen insturen via de website van BVMBO.
  • Vraag over frequentie van deze bijeenkomsten. “Graag zo houden”, geven de aanwezigen aan. Wij zijn er toch! 🙂
  • Volgende bijeenkomst is op donderdag 1 juni bij MBO Utrecht.
Reacties (0)
Geef een reactie