Basisinfrastructuur MBO

Met de term basisinfrastructuur wordt de beschrijving bedoeld van alles wat er aan technische infrastructuur, voorzieningen en registers is te vinden in het mbo. Meer specifiek beschrijft het die zaken die we als sector gezamenlijk of vanuit de overheid gebruiken. Het schema ordent de wereld van deze infrastructuur naar de thema’s die binnen een school spelen.

De spaken in het wiel geven aan welke onderwerpen belangrijk zijn voor instellingen. Daar omheen zijn drie ringen geplaatst: markt, collectief en overheid. Veel systemen worden afgenomen door scholen in de markt, zoals hrm-systemen of planningsapplicaties. Deze zijn niet uitputtend opgenomen in het schema. Wel zijn, voor zover van belang, de zaken opgenomen die collectief zijn geregeld, zoals MBO Transparant of de Nummervoorziening. Datzelfde geldt voor de dingen die de overheid in beheer heeft, zoals de registers BRON.

Reacties (0)
Geef een reactie