Ambassadeursbijeenkomst ROC Friese Poort, 22-09-2016

Onze ambassadeursbijeenkomsten zijn doorgaans geslaagd, maar die bijeenkomst van gisteren was toch wel weer iets bijzonders! Deze dag, mede georganiseerd door twee studenten van ROC Friese Poort, kende wel een zeel afwisselend programma!

Na een korte introductie van Remco Meijering, lid CvB van ROC Friese Poort en het vaste onderdeel “even bijpraten” vanuit Kennisnet en saMBO-ICT werden we meegenomen door het mooie gebouw langs een aantal activiteiten, begeleid en toegelicht door studenten. Zo kregen we meer te horen over duurzame projecten zoals de Ecokubus, leren in het DuurzaamDoen Huis, de Solar Boat Leeuwarden, Zonne-energie en Domotica. Studenten tonen grote betrokkenheid en voelen zich duidelijk eigenaar van “hun” projecten. Mooi om te zien.

Daarna een verrassende verplaatsing via twee pramen over de Harlinger Trekvaart en langs “Us Mem”, met aan boord een prima lunch, naar de Blokhuispoort midden in Leeuwarden. In deze voormalige gevangenis zijn nu diverse partijen gevestigd, waaronder ook ROC Friese Poort. Een bijzondere en ook weer inspirerende omgeving, waar het middagprogramma plaats vond.

Als eerste een presentatie, verzorgd door Tim Laning van Grendel Games, die een geweldig interessant verhaal neerzette over hun visie op het bouwen van serious games en welke rol onderwijs daarin kan spelen. Hij sloot af met een duidelijke boodschap voor opleidingen die zich richten op bijvoorbeeld game-designer: Kom tot realiteitszin en kijk eerst eens wat de game industrie werkelijk nodig heeft aan goed opgeleide mensen!

Daarna een presentatie van Jorrit Arntzen en Joost Willems van ROC Friese Poort over hoe zij via het innovatiemodel IT3 (Insprireren, Trainen, Toepassen, Transfer) docententeams vraaggestuurd willen trainen in het gebruik van ICT.

Tenslotte werd er deze keer weer volop gebruik gemaakt van De Zeepkist om vragen te stellen en tips te delen.

We sloten met een hapje en drankje af op de binnenplaats van de voormalige gevangenis, waarna we met een touringcar via een zeer speciale route teruggebracht werden naar de ochtendlocatie.

Wat een dag! Natuurlijk speelde het weer ontzettend mee, want achteraf begreep ik dat de organisatie geen “plan B” achter de hand had;-)

Ik hoop niet dat de deelnemers die ik opgeroepen heb om de volgende keer als gastcollege te fungeren zich nu ontmoedigd voelen. Ik weet zeker dat ook jullie dingen kunnen laten zien waar jullie trots op zijn!

Reacties (0)
Geef een reactie