Framework ibp in het mbo bijgewerkt

Framework ibp in het mbo aangepast aan nieuwe wetgeving
De allerlaatste versie (30-8-2016) van het framework informatiebeveiliging en privacy in het mbo is nu beschikbaar op de saMBO-ICT site en in de groepsomgeving van de gebruikersgroep ibp in het mbo.

Informatiebeveiliging en privacy is voor bestuurders en managers van onderwijsinstellingen nog steeds een belangrijk thema. Afgelopen jaar is de agenda rond dit onderwerp op scherp gezet, zijn er veel trainingen en masterclasses gevolgd en hebben bijna alle mbo-instellingen iemand aangesteld die verantwoordelijk is om het thema binnen de instelling verder te gaan implementeren.

Om te zorgen voor een goed informatiebeveiligingsbeleid, is in 2015 het framework ibp in het mbo beschikbaar gesteld. De ontwikkelingen rondom dit onderwerp blijven echter niet stilstaan, en het framework is dan ook aangepast aan de huidige wetgeving. Zo zijn alle privacydocumenten aan de nieuwe AVG (Europese privacy verordening) aangepast. Deze laatste versie van het framework overhandigen wij op de saMBO-ICT conferentie op 30 september aan alle mbo-instellingen, en is vanaf vandaag online beschikbaar.

Over de gebruikersgroep ibp in het mbo
Mbo-instellingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun informatiebeveiliging, maar zij worden bij de ontwikkeling en uitvoering van informatiebeveiligingsbeleid ondersteund door de gebruikersgroep ibp in het mbo. In dit programma werken mbo-instellingen, saMBO-ICT, Kennisnet en SURF samen om instellingen antwoord te geven op vragen over informatiebeveiliging en privacy.

Meer weten?
Neem dan contact op met de gebruikersgroep ibp in het mbo via info@sambo-ict.nl.

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie