Geslaagde conferentie

geslaagdOp 19 september kwamen ruim tweehonderd ICT’ers naar Landstede in Zwolle  voor de landelijke halfjaarlijkse saMBO-ICT conferentie. Doel zoals altijd: kennis delen en elkaar informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT waar MBO-instellingen mee te maken hebben.

’s Ochtends werden deelnemers ontvangen en vulde de ruimte zich snel. Maar wat waren de verwachtingen van deze dag? Arjan Jonker van KWD resultaatmanagement, stond voor het  eerst op het congres. Hij informeerde mensen over projecten op het gebied van onderwijs en ICT voor grote mbo-instellingen.

Aad Brinkman van Aranea (leverancier): ‘’Het is belangrijk om te ontdekken wat er speelt binnen het onderwijs’’. Het congres werd geopend door dagvoorzitter Renate Wennemars. Daarna presenteerde Tim van der Werff, student Landstede Harderwijk, over zijn ontwikkelde MyBellApp. Tijdens het congres werd de App goed gebruikt voor het wisselen van de workshops.

Workshoprondes
Fernando Nijkamp, adviseur ICT en leren bij het Deltion College, is altijd bij het congres aanwezig om nieuwe ideeën op te doen. Hij heeft de workshops ‘Talentvol ontwikkelen en e-TO’ en ‘Blauwdruk Onderwijs groep Tilburg’ gevolgd. Vooral het negenvlaksmodel (Maes) in de workshop ‘Blauwdruk Onderwijs groep Tilburg’ sprak hem aan.

Wim van Velzen, ROC Mondriaan Den Haag, volgde de workshops ‘Document Management’ en ‘Papierloze aanmelding, intake en inschrijving’. De eye-opener kwam voor hem tijdens de workshop ‘Document Management’. ‘’Ik kreeg vooral een bevestiging dat ik op de goede manier bezig ben’’, zegt van Velzen.

Tussen de workshops door konden de deelnemers zich laten informeren bij de stands. Eén daarvan was die van Softwarebedrijf Educator. Het bedrijf levert onderwijsinformatiesysteem aan onderwijs en bedrijfsleven. Roel Nicolai vertelde over de ontwikkelingen en de herontwerptool van Educator.

Twitterende deelnemers
Door veel deelnemers werd enthousiast getwitterd, bijvoorbeeld over de netwerkavond van congresdeelnemers in het Landstede Sportcentrum en de MyBellApp: ‘‘Tim van der Werf kan niet alleen programmeren maar ook presenteren! Prima verhaal!’’.

Studenten helpen mee
Om praktijkervaring op te doen hielpen zo’n dertig studenten van verschillende mbo-opleidingen aan het Dokterspad mee aan in organisatie. Zij verzorgden de filmopnames en fotografie, het parkeerbeleid, de beveiliging, de ontvangst en de registratie en begeleiding van de gasten.

Afsluiting
Als laatste key-note spreker vertelde Frank Kalshoven, eigenaar van de Argumentenfabriek, over de meerwaarde van ICT in het onderwijs. ‘’Het onderwijs moet slimmer omgaan met tijd, arbeid, kapitaal en technologie. Op die manier kan ICT een grote bijdrage leveren aan de doelen die een schoolorganisatie wil halen’’

Tot slot was er een overdracht aan het Graafschap College, waar het volgende saMBO-ICT congres plaats vindt. Deelnemers konden nog blijven voor een borrel en om te netwerken.

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie