Conversie

Klik voor meer informatieOp 10 december 2016 wordt het oude BRON afgesloten. Vervolgens wordt de definitieve conversie van de gegevens van het oude naar het nieuwe BRON door DUO uitgevoerd. Daarnaast zorgt DUO er voor dat intern alle omringende applicaties goed gezet worden, zodat na de conversie alle systemen goed blijven functioneren. Zodra de conversie is uitgevoerd, wordt gecontroleerd of deze juist en volledig is uitgevoerd en wordt een audit gedaan door een auditor van de Auditdienst Rijk (ADR). Op basis van de resultaten wordt besloten of het nieuwe BRON open gesteld kan worden. In geval van een GO wordt overgegaan op het aansluiten van instellingen.

Instellingen kunnen vanaf 10 december 2016 geen mutaties meer aanleveren aan BRON. Mutaties dienen “vastgehouden” te worden in de eigen administraties. Pas vanaf het moment dat de instelling is aangesloten kunnen de mutaties via het nieuwe berichtenverkeer uitgewisseld worden met het nieuwe BRON mbo.

De sluiting van BRON in december 2016 en januari 2017 heeft ook gevolgen voor afnemende systemen, zoals Studiefinanciering, Lesgeld, Verzuim, SVB, Stagefonds, Studielink, etc. Meer informatie daarover staat op de website van DUO zakelijk (voor onderwijsinstellingen en bedrijven) en particulier (voor studenten).

Documenten

Meer documenten »

PlanningBRON

Opstellen specs Bouwen SIS-en Testen Conversie Bouwen DUO en Eduarte Voorbereiden processen op scholen Data op orde / proefconversies Aansluiten In productie