Peergang Adviesvaardigheden

In de Peergang Adviesvaardigheden ga je aan de slag met een onderwerp dat jij verder wilt brengen in jouw school, of ga je een veranderopgave proberen ‘op te halen’ bij een leidinggevende. Of je hebt de ambitie om jouw positie op school te verstevigen maar weet nog niet zo goed hoe. Je gaat oefenen met het voeren van een adviesgesprek (je regelt zelf een uitnodiging).

Als adviseur onderwijsvernieuwing is het belangrijk dat je jezelf goed kent en dat je ‘de ander’ goed kent. Dat je gesprekken goed voorbereidt en weet met welk doel je een gesprek ingaat. En tot slot is het belangrijk dat je ‘de markt’ van onderwijsvernieuwing een beetje kent. Wat zijn bijvoorbeeld conferenties waar je ‘moet’ zijn, hoe maak je een beknopte businesscase en waar zijn subsidies aan te vragen?

Geschikt voor deelnemers die een functie/rol hebben als verbinder tussen onderwijs en IT en beter willen worden in het voeren van (effectieve-) gesprekken. Deelnemers zijn meestal i-coach, projectleider, LD-docent, informatiemanager, applicatiebeheerder.

Na afloop ken je de basisbeginselen van adviesvaardigheden en heb je geoefend met een aantal gesprekken. Je weet beter de weg in ‘onderwijsvernieuwing’ in Nederland.

Workshops 2024

Alle workshops zijn online van 19.00 – 21.00 uur

Donderdag 14 november 2024
Donderdag 28 november 2024
Donderdag 12 december 2024

Inschrijving

Inschrijven voor de peergang Adviesvaardigheden gaat via de inschrijflink peergangen. We kunnen alleen aanmeldingen via deze link in behandeling nemen. De kosten zijn 400 euro (ex BTW) per persoon. Na aanmelding ontvangen jij en jouw leidinggevende een bevestiging en factuur.

Over de peergangen

Peergangen zijn online cursussen met een studiebelasting van ongeveer 20 uur. Deelnemers gaan onder begeleiding van een expert met elkaar aan de slag met een bepaalde vaardigheid. Elke peergang bestaat uit drie online bijeenkomsten van twee uur in een tijdsbestek van twee maanden. In de bijeenkomsten werken de deelnemers vanuit de eigen praktijk. Hierdoor leren ze niet alleen de basiskennis maar ook elkaars praktijk kennen. Deelnemen is alleen voor medewerkers van mbo-instellingen.

Samen slaan we de brug

De digitale transformatie van het onderwijs vergt alle hands aan dek in het mbo. Docenten, opleidingsmanagers, informatiemanagers en applicatiebeheerders; iedereen werkt aan de verbinding om onderwijsvernieuwingen optimaal te ondersteunen met IT. In de peergangen draait het niet zozeer om het wat van dit veranderproces, maar meer om het hoe. We voeren het bredere gesprek met elkaar: welke skills en kennis zijn nodig om de digitale transformatie handen en voeten te geven? Hoe kun je bijvoorbeeld als i-coach een docententeam goed ondersteunen in de digitale ambities, hoe kun je als toolexpert professionele workshops verzorgen en hoe betrek je als manager onderwijscollega’s bij een aanbesteding/aanschaf van apps en tools?

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op via info@mbodigitaal.nl