Programma, presentaties en opnames KDO 365 11 december 2020

Onderstaand het programma voor Kennisdeling Office 365 op 11 december. We beginnen de dag met een Keynote van Erik Vermeulen. Daarna volgen er verschillende presentaties. Door middel van klikken op de links kom je in de juiste meetings. Wij willen je vragen om tijdens de bijeenkomst de microfoon uit te zetten.

10:00 uur

Keynote Erik Vermeulen

10:30 uur Presentatie

Aparte vergaderruimten effectief inzetten in de online les  Veilig mailen

11:00 uur Break-out

Discussie / gespreksstof voor de deelnemers. Mogelijk aan de hand van stellingen Discussie / gespreksstof voor de deelnemers aan de hand van de presentatie veilig mailen 

11:30 uur Presentatie

Online studentactivatie m.b.v. formatief toetsen Snel apps ontwikkelen met het Power Platform

12:00 uur Break-out

Discussie / gespreksstof voor de deelnemers. Mogelijk aan de hand van stellingen  Discussie / gespreksstof voor de deelnemers. Mogelijk aan de hand van stellingen

12:30 uur

Hapje eten SURF licensedesk

13:15 Presentatie

De do’s and don’ts van simultaan lesgeven  Online Didactiek / Slim lesgeven Teams

13:45 Break-out

Deze sessie heeft geen break-out en duurt 60 minuten Discussie / gespreksstof voor de deelnemers aan de hand van de sessie Online Didactiek / slim lesgeven Teams 
14:15 Samenvatten / Afsluiten
14:30 Borrel

 

Toelichting presentaties

Aparte vergaderruimten effectief inzetten in de online les – Tijmen Leurs van ROCVA

Tijdens deze webinar duiken we met jou als docent in de kracht van ‘de snelle groepsopdracht’ tijdens je online les. Het goed opzetten van zo’n ‘break-outsessie’ kost in het begin wat tijd en denkwerk maar het levert enorm veel op in de betrokkenheid en leerplezier van je studenten! Aan het eind van het webinar weet je precies hoe je dit effectief kunt inzetten in jouw (Microsoft Teams) les van morgen!

Veilig mailen – Frans Noordman van MBO Rijnland

Wat is veilig mailen, waarom is het nodig en hoe houden we het eenvoudig? Binnen deze sessie gaan we, op basis van in de praktijk opgedane ervaring en voorbeelden, in op deze vragen. Hierna ben je klaar om veilig mailen ook binnen jouw organisatie te introduceren.

Online studentactivatie m.b.v. formatief toetsen – Ewoud de Kok van Feedback Fruits

Het belang van studentactivatie is nog nooit zo groot geweest. Docenten hoeven niet zelf alles opnieuw uit te vinden. Er zijn al veel succesvolle voorbeelden van online leren in het mbo en hbo. In deze sessie krijg je  voorbeelden en tips van a-synchrone formatief toetsen werkvormen die je kan toepassen en een andere voorbeelden uit de praktijk in Teams.

Snel apps ontwikkelen met het Power Platform – Frank ten Hove en Vanessa Huizinga van ROCVA

“Sinds 2017 zijn we al begonnen met PowerApps. Om de tevredenheid van studenten te weten te komen, hebben we zonder serieus programmeerwerk en met behulp van het Power Platform, een succesvolle methode gevonden. Dit jaar voor de derde keer wordt het Studenten tevredenheidsonderzoek afgenomen.

In deze sessie zal Vanessa Huizinga (PR, Marketing en Communicatie) vertellen over de uitdagingen die we hadden en welke informatiebehoefte zij hadden. Frank ten Hove zal vertellen over de aanpak en hoe het Power Platform ons heeft geholpen om op een laagdrempelige manier slimme oplossingen te bedenken en te maken.”

De do’s and don’ts van simultaan lesgeven – Toon Schaap van ROC Noorderpoort en Fifi Schwarz van ROC Nova College

In deze sessie wordt er met de deelnemers besproken wat erbij komt kijken om goed les te geven aan klassen waarvan een deel aanwezig is in een lokaal en een deel op afstand meedoet. We gaan in op technologische en organisatorische, maar ook op didactische en pedagogische uitdagingen.

Online Didactiek / Slim lesgeven Teams – Ralf Hillebrand van Hogeschool Rotterdam

Wat werkt wel en wat werkt niet. Sinds maart hebben we allemaal veel ervaring opgedaan met online lesgeven via Teams. In een half uur neem ik je mee in de lessen die ik en mijn collega’s geleerd hebben in deze tijd. Wat vinden studenten belangrijk en hoe kan je dit makkelijk en slim integreren in de online lessen die binnenkort op het rooster staan.

License Desk

Toelichting op het “Basispakket”, uitbreidingen (“Step Ups”) en Security producten.

Opnames

Alle sessies zijn opgenomen en onderstaand vind je de links naar de betreffende opname.

Presentaties