Najaars-update netwerk Architectuur

De herfst is in aantocht en dus is het weer tijd voor een update vanuit het netwerk Architectuur. Hieronder een beknopt overzicht van ontwikkelingen vanuit de werkgroepen. 

Conceptvisiedocument Architectuur

De werkgroep MOSA heeft een conceptvisiedocument (versie 0.9) voorbereid. Dit document wordt eerst gedeeld binnen de netwerken Informatiemanagement en Architectuur voor feedback. Na verwerking zal de CIO Raad het document vaststellen, gevolgd door webinars voor andere netwerken.

Streefarchitecturen binnen Npuls

Er wordt gewerkt aan de uitwerking van de vier percelen binnen MOSA en HOSA. Er is een oproep voor deelname aan twee klankbordgroepen: Digitale Leermaterialen en Leven Lang Ontwikkelen.

Onderzoek naar eckID & eduID

Het onderzoek en het voorstel voor interoperabiliteit zijn afgerond en zullen binnenkort op de website beschikbaar zijn.

MORA B&O versie 2.4

De nieuwe versie is opgeleverd. De komende tijd zal er gewerkt worden aan onderwerpen zoals Alumni, Leven Lang Ontwikkelen (LLO), Examineren versus Valideren, en Bedrijfsvoering.

Publicatie over onderwijs-engineering

Frans Neerbos werkt aan een publicatie die een praktische aanpak biedt om met de MORA vanuit de kwalificatiestructuur te werken aan modularisering.

Meer informatie en lid worden

Ook dit schooljaar brengt het netwerk Architectuur architectuurontwikkelingen in het mbo naar je toe. Op de hoogte blijven of lid worden van het netwerk Architectuur? Stuur een mail naar architectuur@mbodigitaal.nl.

Reacties (0)
Geef een reactie