8 mbo-instellingen starten met regeling OpenUp van Npuls

Na de zomer starten 8 mbo-instellingen, 10 hbo- en 6 wo-instellingen met de regeling OpenUp van Npuls. De instellingen hebben hun eigen plan om het leren en werken met digitale en open leermaterialen verder te brengen.

De deelnemende mbo-instellingen zijn: Alfa College, Curio, Firda, Graafschap College, ROC van Amsterdam en Flevoland, ROC Gilde, Summa College en Zadkine. De impactscan die onderdeel was van de inschrijving geeft een mooi inzicht in de startsituatie van de instellingen en in de grote ambities over 1,5 en 5 jaar. Npuls levert een financiële bijdrage, ondersteunt de instellingen en zorgt voor samenwerking.

OpenUp-regeling

Met de regeling OpenUp geeft Npuls alle mbo-, hbo- en wo-instellingen de mogelijkheid om hun ambities met digitale en open leermaterialen te formuleren en realiseren. De regeling gaat over het gebruik van de drie categorieën digitale leermaterialen; gesloten, semi-open en open. Elke instelling heeft de gelegenheid haar eigen startsituatie vast te leggen met een impactscan, en daarbij een plan te maken om binnen bijna 1,5 jaar vooruitgang te boeken. Zo kiest elke instelling haar eigen aanpak die past binnen de eigen organisatie en realiseren ze een aantoonbare, structurele impact.

Samenwerking met SURF

De regeling biedt scholen gelegenheid om aan de slag te gaan met visie en beleid, systemen en platformen, bewustwording en implementatie. Npuls helpt met de verbinding tussen de deelnemende instellingen en het faciliteren van samenwerking aan landelijke en sectorbrede vraagstukken. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met SURF die deelnemende instellingen ondersteunt bij het in gebruik nemen van diensten voor digitale leermaterialen.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over de deelnemende hbo en wo-instellingen.

Reacties (0)
Geef een reactie