Mijlpaal: ‘Onderwijsstandaarden in het mbo, flexibiliseren door standaardiseren’ goedgekeurd!

Het netwerk Informatiemanagement heeft een mooie mijlpaal bereikt. Tijdens de netwerkbijeenkomst op 12 september werd het document ‘Onderwijsstandaarden in het mbo, flexibiliseren door standaardiseren’ goedgekeurd. Daarnaast was er goed nieuws over het MOSA visiedocument dat bijna voltooid is. 

De mijlpalen zijn feestelijk gedeeld tijdens de online bijeenkomst van het het netwerk Informatiemanagement (IM). Meer dan 45 informatiemanagers vanuit 29 mbo-instellingen waren vertegenwoordigd. Het document ‘Onderwijsstandaarden in het mbo, flexibiliseren door standaardiseren’ wordt  doorgestuurd naar de CIO-Raad. Ook werd afgesproken om het document  verder met elkaar vorm te geven door middel van de DIM (Doelen, inspanning en middelen) tijdens een tweedaagse sessie.

Samenwerken aan  informatievoorzieningen

Voorzitter van het IM netwerk, Leon Sprooten (VISTA college), bedankte in het bijzonder informatiemanager Henk Kevelbaard (Alfa-college)  voor zijn rol als kartrekker van dit project. Henk bedankte op zijn beurt de groep die hier hard aan heeft gewerkt. “Want ik heb het niet alleen gedaan, hè?” Leon voegde daar trots aan toe: “Ja, kijk eens, ik zie alleen maar handjes en applaus op het scherm verschijnen.”

Netwerk informatiemanagement

Informatiemanagement legt de verbinding tussen het onderwijs en de ict, tussen de onderwijsmanager en de ict-managers, tussen de gebruiker en de ict-beheerder. Het vertaalt de behoefte aan informatie en ict-functionaliteiten naar de juiste informatie- en ict-voorzieningen en zorgt er voor dat de informatievraag van de organisatie en de ict-dienstverlening goed op elkaar aansluiten. Het netwerk IM is daar bij uitstek geschikt voor en wordt als zodanig dan ook door veel informatiemanagers en -medewerkers bezocht.

Meer lezen

Het uitgebreide verslag van deze bijeenkomst is gedeeld in de Teamsomgeving van het Netwerk Informatiemanagement. Wil je meer informatie over de activiteiten van het netwerk? Kijk op de pagina van  het netwerk.

Reacties (0)
Geef een reactie