Dit zijn de 5 workshops van Npuls op de CVI conferentie 2024

Npuls’ers verzorgen dit jaar maar liefst vijf workshops op de CVI conferentie op 29 en 30  mei. De jaarlijkse CVI Conferentie voor het mbo wordt georganiseerd door het Consortium voor Innovatie. Het thema is Durf-Doel-Deel. Dit evenement is de ideale plek voor alle mbo-professionals om samen te komen en kennis te delen. Zien we je  daar?

 

Woensdag 29 mei

#01 Hoe kan je een wallet gebruiken in het onderwijsproces?

Binnen het Npuls programma werken we aan de ontwikkeling van het concept van de (edu)Wallet voor studenten en lerenden. In deze workshop leggen we eerst uit wat een wallet is, vervolgens gaan we in groepjes uiteen. Aan de hand van een praatplaat voeren Peter van Deukeren, lid hub Wendbaar georganiseerd onderwijs (Npuls) en Peter Eikelboom (SURF) het gesprek over hoe je de wallet benut voor de student in het onderwijs (ondersteunende) proces en wat dit betekent voor de functionaliteit. Dit doen ze door usecases voor te leggen, deze te toetsen op toegevoegde waarde en waar mogelijk deze te verrijken met nieuwe inzichten.

Workshopronde 02 I 15.30  – 16.30
Peter van Deukeren (Npuls), Peter Eikelboom (SURF)
Cambridge 25

#02 Bouw mee aan Npuls

Eén fundament, zeven ‘bouwblokken’ en heel veel bouwstenen. Dat zijn de bouwmaterialen van Npuls, hét groeifondsprogramma waarin alle mbo-scholen, hogescholen en universiteiten samenwerken aan kwaliteit en wendbaarheid van het onderwijs én verbetering van digitale vaardigheden van docenten en lerenden. Leer het programma kennen op onze Durf-Doe-Deel bouwplaats. Vorm een team, maak een ontwerp en bouw je Npuls-fundament. Ga de strijd aan met andere teams voor: creatiefste ontwerp, beste uitvoering en meest inspirerende samenwerking. Na vandaag staat jullie Npuls-fundament als een huis en hebben jullie genoeg kennis en energie om verder te bouwen aan de toekomst van het onderwijs. Bouw je mee?

Workshopronde 03 I 16.45  – 17.45
Manon Geven (liaison mbo Npuls), Martijn Timmer (CDO MBO Digitaal)
Cambridge 25

Donderdag 30 mei 

#03 Datagestuurd onderwijs? Onderwijsgestuurde data!

De potentie van Learning Analytics (LA) is groot, maar LA wordt in het mbo niet of nauwelijks gebruikt. Doordat onderwijsprofessionals niet weten wat de mogelijkheden zijn, is er geen concrete vraag naar LA. In deze sessie gaan we dan ook in op hoe je de onderwijskundige vraag naar gebruik van Learning Analytics door onderwijsprofessionals kunt ophalen. Daarnaast laten JaapJan Vroom, aanvoerder Pilothub Studiedata en AI en Mark Trimpe (Vista College) zien hoe die gewenste data door SURF geanalyseerd en gevisualiseerd kunnen worden in de Nationale Experimenteeromgeving Learning Analytics (Npuls).

Workshopronde 05 I 10.45  – 11.45
JaapJan Vroom (Npuls) & Mark Trimpe (VISTA College)
Cambridge 25

#04 Hoe aansluiten bij landelijke ontwikkelingen rond data en AI?

Hoe haal je als mbo-instelling het meeste uit de Npuls-projecten rond studiedata en AI en de MBO Digitaal activiteiten rond data-ondersteund onderwijs? JaapJan Vroom, aanvoerder Pilothub Studiedata en AI, praat je in één uur bij over de allerlaatste stand van zaken. 

Workshopronde 06 I 13.00  – 14.00
JaapJan Vroom (Npuls, MBO Digitaal)
Cambridge 25

#05 De goedgevulde boekenkast

Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat leer- en lesmaterialen op één plek beschikbaar zijn voor student en docent? Op dit moment zoeken zij op verschillende plaatsen naar leermaterialen; uitgeverijen hebben hun eigen platform, de school heeft een LMS. Zijn die verschillende platforms  wel nodig? In deze sessie geeft Menno de Waal, aanvoerder transformatiehub Digitale leermaterialen Npuls, een update van de ontwikkelingen op het gebied van digitale leermaterialen en de doelen die de transformatiehub nastreeft: inzetten op toegang, regie en open leermaterialen.

Workshopronde 06 I 13.00  – 14.00
Menno de Waal (Npuls, Graafschapcollege) 

Boston 14

Meer informatie

Heb je vragen, of wil je meer informatie over de Npuls workshops op de CVI Conferentie? Stuur een mail naar Paulien de Jong. Ga voor alle andere (programma)info en plattegronden naar de conferentiewebsite van het CVI.

Reacties (0)
Geef een reactie