Doet jouw mbo-school mee met de Hackaton Artificial Intelligence in juni?

De Universiteit van Twente (UT) organiseert van 12 t/m 14 juni 2024 de Hackaton Artificial Intelligence in het onderwijs. Heb jij je al aangemeld met een team (6-8 personen) van docenten, studenten, schoolleiders, managers, informatiespecialisten en andere AI-geïnteresseerden? Inschrijven kan tot 17 mei 2024. Wacht niet te lang, alleen de eerste 12 aanmeldingen zijn gegarandeerd van een plek!

Wil je de kwaliteit van het beroepsonderwijs verbeteren met slimme technologie? Wil je het leren persoonlijker en beter maken? En/of leren hoe je AI kan inzetten in het onderwijs? Doe mee aan de Hackathon AI 2024 op 12 , 13 en 14 juni 2024! Het event wordt voor de derde keer georganiseerd door de University of Twente en dit keer in samenwerking met de werkgroep Onderwijs van de Nederlandse AI Coalitie, ter gelegenheid van de maand van AI in het onderwijs*. 

Wat is een hackaton?

Een hackaton is een activiteit waarin deelnemers in een korte tijd non-stop bezig zijn met één bepaalde casus. Het thema is AI in het onderwijs. Er speelt veel rondom AI in het onderwijs, denk bijvoorbeeld aan ChatGPT. Voor het meedoen aan deze hackathon is kennis van artificiële intelligentie een pré, maar niet vereist: er lopen ook experts (Jedi’s) rond om teams te ondersteunen. Daarnaast worden alle deelnemers gevraagd om voorafgaand een online professionalisering te volgen.

Werken aan eigen casus

Tijdens dit event voor primair, voortgezet onderwijs, mbo, hbo en wo werk je onder begeleiding van experts aan een eigen casus. Naderhand presenteren alle teams hun bevindingen aan een deskundige jury en wordt een winnaar uitgeroepen.

 • Wanneer:
  12 ,13 & 14 Juni 2024
 • Tijdstippen:
  12 juni: 17.00 – 20.15 uur
  13 juni: 08.30 – 20.00 uur
  14 juni  08.30 – 15.00 uur
 • Kosten:
  Gratis

Meer informatie

Bekijk de website van de UT voor meer informatie over het programma en aanmelden.

*De hackathon wordt georganiseerd door de Universiteit Twente en de werkgroep Onderwijs van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC), ter gelegenheid van de maand van AI in het onderwijs. In samenwerking met het AID-E, CELT, CEE, DSI, ELAN, Kennisnet, MBO Raad, Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI), Npuls en Pre-U, Pro-U en SURF en Turner.

Reacties (0)
Geef een reactie