Digitaal examineren? Meld je aan voor de bijeenkomsten BOP-OKE in de regio

OKE, de systemen praten met elkaar… en nu is de tijd rijp dat mbo-scholen die digitaal willen examineren ook aan de slag kunnen met die andere kant van het verhaal: de beleids-, organisatie- en proceskant (BOP). Hiervoor organiseren we van 13 maart tot en met 17 april 2024 “BOP-OKE in de regio”-bijeenkomsten. Luisteren en meepraten? Meld je aan voor een bijeenkomst bij jou in de buurt.

Tijdens de 49e conferentie van MBO Digitaal toonden Hans Swart en de BOP’ers Lianne de Vries en Alda Kroneman (SURF) in hun workshop Digitaal Examineren met OKE-BOP de impact die
OKE-koppelingen (Onderwijs Koppelingen Examinering) hebben op je beleid, organisatie en processen. Lianne en Alda gaven tekst en uitleg over hoe zij als BOP-coördinatoren scholen helpen en adviseren over deze impact. Ook deelden ze ervaringen uit de praktijk. “Met de tips & tricks die hier zijn en worden opgedaan, kunnen andere scholen hun voordeel doen.”

Twintig mbo-scholen

Inmiddels zijn al zo’n twintig scholen aan de slag met BOP-OKE. Het streven is dat dit aantal eind 2024 is verdubbeld. Lianne de Vries en Alda Kroneman gaan laagdrempelig aan de slag voor alle (functie)lagen in de organisatie. Ze zijn er niet alleen voor de informatiemanagers, IBP’ers, systeem- en functioneel beheerders, maar ook voor beleidsmedewerkers, docenten, directeuren en bestuurders. Lees meer over OKE en het BOP-traject in dit interview.

Voortgang project OKE

Naast de regiobijeenkomsten voor mbo-scholen komt het project OKE ook tijdens het NVE examencongres in Druten en de CVI conferentie in mei. Tijdens de 50e conferentie in oktober zal het OKE-pilotteam naar verwachting een brede release doen van de OKE-koppelingen.

Meer informatie en aanmelden regiobijeenkomsten

In totaal zijn er zes regiobijeenkomsten. De eerste bijeenkomst was op 13 maart bij SURF in Utrecht. Weten wanneer een bijeenkomst bij jou in de buurt is? Kijk hier voor meer informatie en aanmelding. Kun je niet bij de bijeenkomst zijn, maar wil je wel gebruik maken van het (gratis) BOP-traject? Stuur een mail of bel met: Lianne.devries@surf.nl  I 06 14 83 47 37 of Alda.kroneman@surf.nl I 06 51 28 06 28

Reacties (0)
Geef een reactie