MBO Digitaal on tour: de BETT in Londen

Van 23 tot en met 26 januari stapten Marc Dietzenbacher, Imane Oulali en Myrthe Simons van MBO Digitaal, in de dynamische wereld van onderwijstechnologie tijdens hun bezoek aan de BETT* in Londen. Van startups tot gevestigde namen, de beurs was doordrenkt met innovaties en gesprekken die de toekomst van het onderwijs vormgeven. Hun verslag in woord en beeld.

Hoofdrol voor Artificial Intelligence

Te midden van de bruisende stands en enthousiaste gesprekken viel één ding op: Artificial Intelligence (AI) nam de hoofdrol in. Het ging niet alleen over nieuwste toepassingen, maar ook over het vormgeven van governance en beleid rondom AI in het onderwijs, het verkleinen van de kansenongelijkheid met AI en het vergroten van de toegankelijkheid van leerlingen en studenten met het gebruik van AI. Opvallend waren de presentaties van de grote tech-bedrijven die live speech met AI omzetten in tekst tijdens de presentatie. Hierdoor was het bijvoorbeeld meer toegankelijk voor o.a. slechthorenden en doven. Volgt Nederland gauw? Gesprekken varieerden van slimme leersystemen tot het ethisch gebruik van geavanceerde technologie in de klas. Startups presenteerden gedurfde ideeën, terwijl grotere bedrijven bezig waren met het integreren van AI in bestaande educatieve platforms.

*BETT staat voor British Education Training and Technology. Een internationaal onderwijs en technologie-evenement dat zo’n 34.000 bezoekers trekt uit meer dan 140 landen.

Reacties (0)
Geef een reactie