Wegens succes herhaald: de Datadinsdagen zijn terug!

Na 14 daverende Datadinsdagen in 2021-2022, organiseert MBO Digitaal komend jaar opnieuw elke tweede dinsdag van de maand een inspirerende (online) sessie vanuit een mbo-instelling. Het doel: prangende data-vragen stellen en goede voorbeelden van data-gebruik delen.

Logo van Data DinsdagDe Doorpakkers (op digitalisering) kunnen het zich nog wel herinneren; in 2021-2022, organiseerden JaapJan Vroom en Els Booij in het kader van Data-ondersteund onderwijs elke maand de Datadinsdag. Met onderwerpen als de Quickscan Studiedata, het ethische gesprek over data, het nut van databronnen en do’s en don’ts bij Learning Analytics, deelde het themateam de kennis die het tijdens het programma opdeed.

Leerzame sessies

Met handvatten en tips tilden we het werken met data in de lessen en in de instelling naar een hoger plan. “Waardevolle, leerzame sessies die we graag weer met en in de scholen willen oppakken,” zegt JaapJan die nu beleidsadviseur is bij MBO Digitaal en aanvoerder van pilothub Studiedata en AI bij Npuls. “Het lijkt mij gaaf als we elke online bijeenkomst vanaf een andere instelling kunnen doen, met hulp en input van die school. En dan organiseren we twee keer per jaar een uitgebreidere fysieke bijeenkomst in het voor- en najaar.”

Doe je mee?

Op dit moment denken we achter de schermen na over de thema’s, de inhoudelijk invulling en vorm. Wil je meedenken over een sessie, heb je een prangende data-vraag, een mooi voorbeeld van data-gebruik in jouw onderwijs(instelling)? En/of wil je samen een Datadinsdag met MBO Digitaal organiseren op jouw school (mbo/hbo)? Stuur een mail naar: JaapJan Vroom.

Datadinsdagen 2024

Deze datadinsdag-data kun je alvast in de agenda noteren: 6 februari, 12 maart, 16* april, 14 mei, 11 juni, 10 september, 8 oktober, 12 november (onder voorbehoud), 10 december. Tijd: 10.30 -12.00 uur. *Voor dinsdag 16 april geldt een ander tijdstip: 12.00 – 13.30 uur.

Aanmelden

De eerste online datadinsdag organiseren we samen met de Rooi Pannen. Deze mbo-instelling in Tilburg heeft opleidingen in Handel & Ondernemen, Horeca, Toerisme, Leisure & Marketing en Vormgeving. Aanmelden voor de online sessie kan hier. 

Lees voor meer Datadinsdag-inspiratie de verslagen uit 2021-2022 en het e-zine Data-ondersteund onderwijs terug op de publicatiewebsite van Doorpakken op digitalisering.  

Reacties (0)
Geef een reactie