NED Conferentiedag: onderwerpen presentaties en sessies bekend

De onderwerpen van de sessies en presentaties voor de NED conferentie op 29 november zijn bekend. In totaal zijn er dertien sessies in 4 rondes met voor ieder wat wils. De workshop BOP in vogelvlucht wordt in alle rondes herhaald in de ontvangstzaal. 

Op woensdag 29 november vindt de conferentie van het Netwerk Examinering en Digitalisering plaats met als thema “Zichtbaar worden, Bewust worden”. Er zijn veel aanmeldingen en ook het programma voor de workshops en presentaties door mbo-scholen, leveranciers en ondersteunende organisaties als SURF, Kennisnet en MBO digitaal is rond.  

Voor ieder wat wils
De inloop is tussen 09.00 en 09.30 uur. Daarna zullen we de conferentie openen, om 9.30 uur gevolgd door een keynote. Deze duurt tot 10.15 uur. Na een kleine koffiepauze starten de workshop / presentatie ronden, netwerkmomenten en lunch (12.30 – 13.30) en borrel (16.30 uur). Inhoudelijk is er voor ieder wat wils. Je hoeft nu nog niet te kiezen; op de conferentiedag maak je zelf een keuze.

RONDE 1 – 10.45 -11.30 uur

Digitale leer/afname omgevingen van de school of de Content leverancier
Zaal 2.12

Npuls: waar staan we en hoe gaan we verder?
Project OKE laat zien wat er allemaal mogelijk is als we collectief de uitdaging aangaan om te standaardiseren en te digitaliseren. Vanuit Npuls willen we verkennen welke processen  of thema’s interessant zijn voor een ‘zuster’ project OKE. Daarnaast geven we een korte update vanuit Npuls waar we nu staan en welke rol project OKE speelt in ‘Wendbaar georganiseerd onderwijs’.
Zaal 2.34 

Ervaringen van Pilot 1 OKE- OO API
Korte presentatie van de ervaringen vanuit twee pilot-instellingen ROC Midden Nederland en Summa College. Daarna gelegenheid tot vragen stellen en interactie met publiek.
Zaal 2.13

BOP in vogelvlucht
In deze workshop gaan we in op de toegevoegde waarde van het meenemen van BOP voorafgaand aan de implementatie. Deelnemers krijgen een demo over de rol BOP-Coördinator en worden interactief geïnspireerd door behulpzame routekaarten en handvatten. Door de interactieve insteek is er ruime tijd voor vragen. Vervolgens doen we een kleine ‘deep dive’ voor het opstarten van een duurzaam project en de impact van OKE op processen. Op basis van de BOP toolbox en ervaringen van instellingen tot nu toe krijg je tips & tricks over de opstart van de OKE implementatie.
Ontvangstzaal


RONDE 2 – 11.45 -12.30 uur

OKE Koppeling met Visma Advitrae
Tijdens deze deelsessie met Visma Advitrae zetten we de visie en de toepassingen van de OKE koppeling uiteen. We lichten toe wat Visma Advitrae met de OKE koppeling gaat ondersteunen en leggen uit op welke wijze dit gaat gebeuren.
Zaal 2.34 

Sneak preview: veilig synchroniseren van accounts via RemindoConnect
In deze sneak preview neemt Paragin je mee in de mogelijkheden van RemindoConnect, een initiatief om veilig en eenvoudig gebruikersaccounts over meerdere Remindo-omgevingen te synchroniseren.
Zaal 2.12

Starten met digitalisering, waar moet ik rekening mee houden?
Benieuwd naar de geheimen van een succesvolle digitalisering en het efficiënt afnemen van digitale examens? Tijdens deze presentatie nemen wij je mee in de wereld van RemindoToets. Leer hoe je kunt overstappen van traditionele papieren examens naar digitale examens. Ontdek waar je rekening mee moet houden bij het digitaliseren van je processen en krijg inzicht in beveiliging. We geven praktische tips voor het inzetten en organiseren van digitale examens, inclusief toezicht en monitoring.
Zaal 2.13   

Standaard koppelen is OKE! Waar staat pilot 2?
Vanuit project perspectief schetsen we een beeld van het proces rond standaardiseren van data-uitwisseling tussen Student Informatiesysteem en toetsplanningssysteem. OKE Pilot 2 draait rond het Studentinformatiesysteem PeopleSoft Campus Solutions en toetsplanningssysteem OnTrac en instelling Noorderpoort.
Zaal 2.28

BOP in vogelvlucht
In deze workshop gaan we in op de toegevoegde waarde van het meenemen van BOP voorafgaand aan de implementatie. Deelnemers krijgen een demo over de rol BOP-Coördinator en worden interactief geïnspireerd door behulpzame routekaarten en handvatten. Door de interactieve insteek is er ruime tijd voor vragen. Vervolgens doen we een kleine ‘deep dive’ voor het opstarten van een duurzaam project en de impact van OKE op processen. Op basis van de BOP toolbox en ervaringen van instellingen tot nu toe krijg je tips & tricks over de opstart van de OKE implementatie.
Ontvangstzaal


RONDE 3 – 13.30 -14.15

Ervaringen van Pilot 1 OKE- OO API
Korte presentatie van de ervaringen vanuit drie pilot-instellingen: ROC Midden Nederland, Alfa college en ROC van Amsterdam. Daarna gelegenheid tot vragen stellen en interactie met publiek.
Zaal 2.34

Starten als leverancier van digitale examens in het mbo
Een verhaal in het mbo dat zich de afgelopen 3 jaar afspeelde. De Coöperatie Examens MBO startte als organisatie in november 2020 , met als doel de beste digitale rekenexamens in het mbo te ontwikkelen en te delen. Hierbij hoort examensoftware en een supportdesk. Het verhaal vertelt de ontwikkeling en het op maat maken van deze digitale toepassingen.
Zaal 2.12 

Impact van de digitalisering op examenbeleid en processen
In het Netwerk Examinering en Digitalisering werken we gezamenlijk aan vraagstukken, zoals het maken van koppelingen tussen examens en studentadministratiesystemen en aanpak van security aspecten. Ellen Kieviet – Hoegen Dijkhof deelt vanuit eigen ervaring hoe overgang van papier naar digitaal verloopt binnen MBO Amerfsoort. Ook gaan we in gesprek over de vraagstukken die bij scholen spelen aan de hand van de Handreiking Impact in kaart: digitale examinering (BOP-analyse)     
Zaal 2.13

BOP in vogelvlucht
In deze workshop gaan we in op de toegevoegde waarde van het meenemen van BOP voorafgaand aan de implementatie. Deelnemers krijgen een demo over de rol BOP-Coördinator en worden interactief geïnspireerd door behulpzame routekaarten en handvatten. Door de interactieve insteek is er ruime tijd voor vragen. Vervolgens doen we een kleine ‘deep dive’ voor het opstarten van een duurzaam project en de impact van OKE op processen. Op basis van de BOP toolbox en ervaringen van instellingen tot nu toe krijg je tips & tricks over de opstart van de OKE implementatie.
Ontvangstzaal

 


Ronde 4 – 14.30 – 15.15 uur

Praktijkbeoordelen: flexibel en OKE!
In deze sessie tonen we hoe we met Praktijkbeoordelen gebruikmaken van OKE en hoe we daarmee de flexibilisering van examinering mogelijk maken.
Zaal 2.12 

Optimalisatie van het examenproces in Eduarte met de OKE-koppeling
Hoe kan Eduarte het examenproces beter ondersteunen door gebruik te maken van de OKE-koppeling. Je hoort alle ins & outs in deze sessie.
Zaal 2.34

Samenwerking leidt tot landelijke afspraken en nieuwe producten in het mbo
Toen enkele jaren geleden software- en examenleveranciers bij elkaar kwamen, o.a. Coöperatie Examens MBO (mbo rekenexamens), Paragin (RemindoToets), EduArte en Xebic (OnTrac), konden zij niet bevroeden dat het zo snel zou leiden tot een landelijke samenwerking in het mbo. Op dit moment zijn al nieuwe producten gereed en getest voor alle mbo scholen, examen- en softwareleveranciers. Zo kwam een nieuwe koppeling in een brede samenwerking tot stand: de Open Onderwijs API, bekend als OKE koppeling. Ook is een gezamenlijke mbo visie opgeleverd voor processen waarbij nieuwe ontwikkeling tripartite plaatsvindt: met de mbo scholen, software- en examenleveranciers. Welkom bij onze presentatie waarin we de achtergrond, het proces en de opleveringen schetsen.
Zaal 2.23

BOP in vogelvlucht
In deze workshop gaan we in op de toegevoegde waarde van het meenemen van BOP voorafgaand aan de implementatie. Deelnemers krijgen een demo over de rol BOP-Coördinator en worden interactief geïnspireerd door behulpzame routekaarten en handvatten. Door de interactieve insteek is er ruime tijd voor vragen. Vervolgens doen we een kleine ‘deep dive’ voor het opstarten van een duurzaam project en de impact van OKE op processen. Op basis van de BOP toolbox en ervaringen van instellingen tot nu toe krijg je tips & tricks over de opstart van de OKE implementatie.
Ontvangstzaal

Meer Informatie

Meer informatie over o.a. dagplanning, locatie en/of aanmelding, kijk op onze conferentiepagina.

Reacties (0)
Geef een reactie