Bestuurder Pauline Satter wordt nieuwe voorzitter MBO Digitaal

Pauline Satter is de nieuwe voorzitter van MBO Digitaal. Zij neemt het (hamer)stokje over van Mirjam Koster die tijdens de ALV is benoemd tot bestuurslid bij de MBO Raad en onder andere Digitalisering in haar portefeuille heeft.

Voor Pauline Satter, Lid College van Bestuur bij Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden (COG) is MBO Digitaal een ‘oude’ bekende vanuit haar betrokkenheid bij de stuurgroep waar ze al nauw samenwerkte met voorganger Mirjam Koster. Over de vraag of ze voorzitter wilde worden, hoefde ze niet al te lang na te denken. ‘Ik vind digitalisering een ontzettend belangrijk thema dat ons veel kan brengen en waar we als sector echt iets in te doen hebben. Digitalisering gaat hard en vraagt om zoveel expertise, hoe houd je dat als school bij? Individuele en met name kleine (vak)scholen krijgen dat in hun uppie nauwelijks rond, maar vanuit gezamenlijkheid gaat ons dat wél lukken.’

Achter het stuur

In dat ‘samen optrekken’, schuilt niet alleen Pauline’s kracht, maar ook die van MBO Digitaal, denkt ze. Neem cybersecurity, een onderwerp dat we volgens Pauline zwaar onderschatten. ‘Cyberveiligheid is niet alleen van de afdeling ict, het zit in al onze processen. We worden als school allemaal een keer gehackt. Omdat de kennis zo specifiek is en de markt zo complex en kostbaar, volgen we nog te vaak. Maar we kunnen ook achter het stuur zitten en met elkaar optrekken – als sector en in gesprekken met leveranciers.’ Daar ligt voor Pauline de meerwaarde van MBO Digitaal, als onderdeel van de MBO Raad. ‘Dit is de plek waar de mbo-sector mega stappen kan maken.’

Reacties (0)
Geef een reactie