Mini-conferentie Bruggen Bouwen 1 december 2022

Van harte uitgenodigd voor de mini-conferentie Bruggen Bouwen op 1 december! De conferentie is van 13.00 tot 17.00 bij Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht. Domstad is op loopafstand van NS-station Utrecht CS.

Aanmelden

Via deze link kun je je aanmelden. Aanmelden kan tot uiterlijk 24 november.

De mini-conferentie is bedoeld voor het hele netwerk Bruggen Bouwen: i-coaches, Brughoofden, (staf)medewerkers die werken aan professionele ontwikkeling van docenten op onderwijs en ict.

I-coaching in veranderende tijden

Het thema van de  mini-conferentie is i-coaching in veranderende tijden. Veranderende tijden? We zien dat i-coaches werken aan hun professionele ontwikkeling terwijl in teams de urgentie om aan de slag te gaan met onderwijs en ict soms is verdwenen. Omdat afstandsonderwijs door corona-maatregelen niet nodig is. Ook zien we instellingen die actief zijn met het ontwikkelen van nieuwe onderwijsvisie, maar nog niet zover zijn dat ict-consequenties inzichtelijk zijn. Wat kun je daarmee als i-coach? De positionering van i-coaching kan gaan wijzigen door het programma DIO.

Programma

12.30 – 13.00 Inloop
13.00 – 13.05 Welkom
13.05 – 13.20 Bijpraten DIO en actualiteiten Bruggen Bouwen
13.20 – 14.20 Welke veranderingen zien we rond i-coaching en wat kun je ermee? Interactief  panelgesprek met Marije van Huffelen (Deltion College), Joost Willems en Jorrit Arntzen (ROC Friese Poort)
14.20 – 15.00 Centre’s of Teaching and Learning, verandering in positionering i-coaching, Marc Dietzenbacher
15.00 – 16.00 Inhoudelijke workshops
16.00 – 17.00 Thematische open podia
17.00 Afsluiting

In het interactieve panelgesprek gaan Marije, Joost en Jorrit met elkaar en met jullie in gesprek over de veranderingen die zij zien bij i-coaching. Dat doen zij aan de hand van stellingen. Jullie kunnen vooraf al input voor de stellingen geven: in het aanmeld formulier is ruimte om je actuele vraag over i-coaching te stellen. Marije, Joost en Jorrit nemen jarenlange praktijkervaring mee aan tafel.

Deze inhoudelijke workshops zijn inmiddels al bekend:

  • Actuele taxatie van wat het vier in balans model in jouw werk kan betekenen. Frans Schouwenburg, strategisch adviseur Kennisnet, neemt ons mee in zijn kijk op vraagstukken over onderwijs en ict. Het vier in balans-model biedt een integrale blik.
  • Het iXperium voor mbo’s, Ervaringen vanuit de Gelderse Professionaliserings Agenda. Klaske Smits (RijnIJssel )en Hannie van der Heijden (Aventus) zijn van begin af aan betrokken bij de samenwerking tussen de gelderse ROC’s en het lectoraat leren en lesgeven met ict. In hun netwerk wordt intensief met elkaar samengewerkt aan professionele ontwikkeling van leraren. Wat kunnen we van hun samenwerking leren?

Zelf een idee voor een workshop? Laat het mij of Anne-Marije Kraijnbrink (a.kraijnbrink@mbodigitaal.nl) weten!

De thematische open podia bieden je de mogelijkheid om met peers het gesprek aan te gaan. Qua werk vorm is het gelijk aan het virtuele open podium: alle ruimte om je eigen vragen of voorbeelden in te brengen. In de open podia diepen we thema’s uit het panelgesprek verder uit.

We zouden het fijn vinden je op 1 december te ontmoeten.

 

 

Reacties (0)
Geef een reactie