Nu beschikbaar: handige handreiking bij Quickscan Studiedata


De Quickscan Studiedata is verbeterd en uitgebreid met een handige handreiking die scholen helpt bij het creëren van bewustwording over studiedata.

De Quickscan Studiedata is een online vragenlijst die jou helpt om inzicht te krijgen in waar je school staat als het gaat om het benutten van studiedata. Ook geeft de scan aan waar er ruimte is om te groeien. Om binnen scholen bewustwording te creëren over studiedata is er meer nodig dan simpelweg het invullen van een vragenlijst. Om dat proces beter in kaart te brengen is de Handreiking Quickscan Studiedata ontwikkeld.

Het volwassenheidsmodel
De handreiking biedt achtergrondinformatie over het volwassenheidsmodel waarop de Quickscan Studiedata is gebaseerd. Vervolgens worden er vier stappen voorgesteld om de scan optimaal te benutten. Hierbij staan adviezen voor specifieke acties, hulpmiddelen, kritische vragen en een gewenste uitkomst. Ook vind je er uitleg over hoe je de quickscan-tool kunt gebruiken om de resultaten van je team te analyseren.

Data-ondersteund onderwijs
De Quickscan Studiedata werd vorig jaar ontwikkeld* door het themateam data-ondersteund onderwijs (Doorpakken op digitalisering) en De zone Veilig en betrouwbaar studiedata benutten. De quickscan werd afgelopen jaar verbeterd met behulp van feedback van verschillende scholen. Daarnaast is de vragenlijst, naast Engels, nu ook beschikbaar in het Nederlands.

Wil je aan de slag met de Quickscan Studiedata? Klik dan hier en lees meer over de nieuwe handreiking en alle benodigde informatie om van start te gaan met studiedata binnen jouw school.

*De Quickscan Studiedata is inhoudelijk ontwikkeld in samenwerking met Rogier van de Wetering van de Open Universiteit.

Reacties (0)
Geef een reactie