Word jij onze nieuwe collega? Vervuld

Vacature Beleidsadviseur MBO Digitaal
0,7 – 1,0 fte (28 – 40 uur per week)

‘Sterk onderwijs vandaag voor de beroepen van morgen’

Ben jij een doorpakker op digitalisering die van deadlines bewaken houdt? Het platform MBO Digitaal is op zoek naar jou.

De MBO Raad is de brancheorganisatie van scholen in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie die bekostigd onderwijs aanbieden. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de leden, biedt diensten aan en onderneemt gezamenlijke activiteiten die samenhangen met deze belangenbehartiging.
Digitalisering en informatievoorziening staan prominent op de strategische agenda van mbo-scholen en de MBO Raad. Daarom zijn we op zoek naar een:

Beleidsadviseur MBO Digitaal

0,7-1,0 FTE (28 – 40 uur per week)

Wat ga je doen?
Het platform MBO Digitaal faciliteert diverse kennisdelingsnetwerken en gebruikersgroepen binnen mbo- scholen. Binnen deze netwerken werken (ICT-)specialisten aan informatiemanagement in de breedste zin van het woord. Als beleidsadviseur geef je in samenwerking met je collega’s strategisch advies aan deze netwerken en zorg je voor mogelijkheden om actief kennis te delen. Jij bent de verbindende schakel tussen de praktijk en het beleid dat nodig is om de uitvoering van digitalisering en informatievoorziening op mbo- scholen te optimaliseren en te verbeteren. Als doorpakker zie jij waar nieuwe kansen liggen. Je draagt zorg voor de structuur en organisatie bij de uitvoering van beleidsplannen en programma’s waaronder ‘Doorpakken op digitalisering’, een belangrijke pijler van de strategische agenda voor digitalisering in het mbo. Je wijst je team op deadlines en helpt je collega’s deze te behalen. Je komt te werken in een klein en hecht team dat bestaat uit adviseurs, management en organisatieondersteuning.
Wat is jouw profiel?
• Je hebt minimaal een hbo-diploma.
• Je hebt ruime ervaring op het gebied van informatie- of datamanagement, bij voorkeur opgedaan in de
publieke sector of in het onderwijs.
• Je bent op de hoogte van trends en innovaties binnen het onderwijs.
• Je bent goed in staat om structuur aan te brengen, je helpt je collega’s bij het halen van deadlines.
• Je bent een kei in het organiseren van kennisevenementen.
• Je bent een verbinder, je bent in staat om de verschillende expertisegebieden samen te brengen.
• Je bent resultaat- en oplossingsgericht en weet op het goede moment de verbinding te zoeken met
collega’s, bestuurlijke achterban en stakeholders.
• Je beschikt over een gezonde dosis humor, hebt relativeringsvermogen en past in een organisatie met
een open feedback-cultuur.

Wat bieden wij?
De unieke kans om via de MBO Raad bij te dragen aan het belangrijke werk van de leukste onderwijssector in ons land: het mbo. Een verantwoordelijke en zelfstandige functie in een uitdagende werkomgeving binnen een professionele en collegiale afdeling waar werkplezier hoog in het vaandel staat.

De salarisindicatie bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 4.837,00 en maximaal
€ 6.621,00 bruto per maand op fulltime basis waarbij de MBO Raad een werkweek van 40 uur hanteert.
In aanvang krijgen nieuwe collega’s een jaarcontract aangeboden met de intentie tot een vast contract. We vinden het belangrijk dat medewerkers hun talenten blijven ontwikkelen. We bieden daarom verschillende mogelijkheden om aan eigen professionalisering en loopbaan te werken.

Meer informatie en solliciteren

Op www.mboraad.nl vind je meer informatie over onze organisatie. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martijn Timmer. Je kunt hiervoor een belafspraak maken met Madhwie Niels via email: m.niels@mboraad.nl.
Je kunt jouw sollicitatie tot maandag 1 november 2021 richten aan de MBO Raad, afdeling HRM via: hrm@mboraad.nl.
Het aanvragen en overleggen van een VOG en referenties behoort tot de procedure.

Reacties (0)
Geef een reactie