Virtuele Werkplek as a Service?!

VWaaSOp initiatief van ROC Midden Nederland is vorige week een bijeenkomst georganiseerd met mbo-instellingen die willen samenwerken op het gebied van de virtuele werkplek. De door ROC Midden Nederland gekozen oplossing lijkt een goede basis te zijn: de combinatie van Microsoft RDS, Unidesk en MS Hyper-V heeft als voordeel dat de licentiekosten laag zijn, applicaties eenvoudig en snel kunnen worden toegevoegd en het beheer eenvoudig is.  Als volgende stap onderzoeken we of een gezamenlijk project in samenwerking met SURF mogelijk is. Doel van het project zou zijn de virtuele werkplek ‘as a service’ te kunnen leveren. Ben je binnenkort toe aan (vervanging van) de virtuele werkplek en wil je ook meedoen aan dit initiatief? Meld je aan!

Reacties (0)
Geef een reactie