Van beheer- naar regieorganisatie

Whitepaper160De ICT-organisatie van instellingen vertoont vaak vooral de kenmerken van een beheerorganisatie. Daarbij is volledige controle op de door de instellingen zelf geleverde diensten nodig. Door de snelle veranderingen in de ICT-wereld is dit echter steeds lastiger. ICT-organisaties kunnen dit oplossen door zich in te richten als een ICT-regieorganisatie.

Onlangs is bij SURF het Whitepaper Naar een ICT-regieorganisatie verschenen. Het whitepaper beschrijft de kenmerken van de ICT-regieorganisatie en de manier waarop instellingen de overgang kunnen maken van een ICT-beheerorganisatie naar zo’n regieorganisatie.

Het whitepaper is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende functionarissen bij de instellingen onder regie van Sir Bakx en Bert van Zomeren. Bezochte organisaties zijn onder andere Horizon College, Alfa College en ROC Leeuwenborgh.

Reacties (0)
Geef een reactie