Rapport Schonen (kern)registratiesystemen gepubliceerd

Document management voor zowel papieren als digitale documenten heeft de laatste jaren serieus de aandacht gekregen. De scholen zijn er actief mee aan de slag, maar er is ook nog veel te doen. Zeker met de naderende Europese wetgeving, die strenger is dan de nationale wetgeving in Nederland.

Dat geldt temeer voor de gegevens in (kern)registratiesystemen. In principe gelden daarvoor dezelfde regels, maar de uitvoering ervan is ingewikkelder, mede vanwege de relaties die er zijn binnen de systemen en de koppelingen tussen de systemen zowel binnen als buiten de organisatie. Daardoor is, mede naar aanleiding van de schoningsactie van DUO voor BRON in de zomer van 2013, bij herhaling de vraag binnen gekomen bij saMBO-ICT of hier in samenwerking iets aan gedaan kan worden.

In het najaar van 2014 heeft saMBO-ICT dit in samenwerking met Kennisnet en vijf scholen opgepakt. Bijgevoegd het Eindrapport van deze werkgroep.

Reacties (0)
Geef een reactie