Bijeenkomst 22 januari 2015 over de toegang tot digitaal leermateriaal

ECK1Al 150.000 mbo-studenten krijgen eenvoudig toegang tot digitaal leermateriaal. Doet uw school komend jaar ook mee?

Veel scholen herkennen de problemen in het gebruik van digitaal leermateriaal: toegang tot digitaal leermateriaal kost veel tijd en energie, vouchers raken kwijt en het klaarzetten van het materiaal in de ELO is een hele klus. Afgelopen schooljaar hebben negentien scholen een bestelomgeving voor het bestellen van leermateriaal geïmplementeerd, waarbij ze gebruik gemaakt hebben van de ECK-standaard. De grote uitgevers en distributeurs ondersteunen de implementatie van de ECK-standaard.

De ECK-standaard is een set afspraken rondom de distributie en toegang van leermateriaal en het uitwisselen van toetsmateriaal en leerresultaten. De standaard m.b.t. distributie en toegang wordt met behulp van het iECK programma geïmplementeerd door scholen, distributeurs, software-leveranciers en uitgeverijen. Dankzij deze standaard kan het bestellen, betalen en de toegang  tot het leermateriaal  vlekkeloos verlopen.

Hoe werkt dat in de praktijk? In samenwerking met de distributeur wordt de bestelomgeving zo aangepast dat op het moment van bestellen de school-identeniteit van de student bekend is. Na het bestellen en betalen is het digitale leermateriaal direct beschikbaar in de elektronische leeromgeving van de student. Vanuit de ELO/portal kan de student het leermateriaal gebruiken zonder dat deze nogmaals gebruikersnaam en wachtwoord hoeft in te voeren.

Doelstelling van Kennisnet, saMBO-ICT en de betrokken distributeurs en uitgevers is om het gebruik komend jaar te verdubbelen. Dit levert meer draagvlak, meer implementaties en dus veel meer gebruiksgemak voor docenten en leerlingen op. Een goedwerkende bestelomgeving en eenvoudige toegang tot leermateriaal is wat leerlingen verwachten.

Om dit verder toe te lichten, organiseert Kennisnet op 22 januari een bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst zullen scholen die een implementatie achter de rug hebben een toelichting geven. Op die manier komt u in twee uur tijd alles te weten wat u moet weten.

Informatiebijeenkomst educatieve contentketen
22 januari 2015
14.00 – 16.00 uur
Kennisnet, Paletsingel 32 Zoetermeer

Aanmelden via dit formulier

Meer informatie over het iECK programma is te vinden op de website www.educatievecontentketen.nl.

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie