Alert Online 2014: wéét wat je doet !

AlertOnlineIn Nederland zijn we steeds vaker en langer online. Op het werk, op school, thuis of onderweg. Met onze telefoon, tablet of computer. Gelukkig zijn we ons steeds meer bewust dat dit risico’s met zich meebrengt. Zo kunnen we met één muisklik onbedoeld onze eigen computer of zelfs een heel netwerk besmetten. Of creditcardgegevens uit handen geven aan criminelen. Alert Online loopt van 27 oktober tot en met 6 november 2014.

SURFnet is op dit moment een lespakket aan het ontwikkelen op het gebied van online security. De inhoud van dit online pakket is gericht op docenten. Belangijke aandachtspunten zullen onder andere informatiebeveiliging in de klas en social media zijn. SURFnet zal voor geïnteresseerde instellingen een les van 1 uur verzorgen. Deze les wordt op locatie gegeven voor groepen van maximaal 25 docenten en belangstellenden. Graag stellen we ook uw instelling in staat om kosteloos gebruik te maken van dit aanbod.

Het lespakket wordt officieel gelanceerd tijdens de landelijke security campagne Alert Online. Deze campagne loopt van 27 oktober tot en met 7 november aanstaande. Klik hier voor meer informatie.

Na de introductie bij Alert Online wordt het pakket beschikbaar gesteld via CyberSave Yourself zodat de instellingen hier ook zelf mee aan de slag kunnen. Cybersave Yourself is een landelijke website voor het hoger onderwijs waar gebruikers van instellingsnetwerken algemene informatie, tips en trucs vinden om veilig met hun computer en instellingsnetwerk om te gaan.

Mocht uw instelling geïnteresseerd zijn om gebruik te maken van dit lespakket, neem dan contact op met Alf Moens van SURFnet. Alf is te bereiken via alf.moens [at] surfnet.nl

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie