Bericht uitwisseling Facet 11 juni 2014

Ruim twee jaar zijn we inmiddels onderweg met de bouw en implementatie van Facet, het systeem waarmee de landelijke examens taal en rekenen (COE’s) de komende jaren binnen het MBO afgenomen gaan worden. Facet vervangt Examentester en zal naar verwachting in 2015 leidend  zijn. Naast de COE’s in het mbo wordt Facet ook ingezet binnen het VO en vanaf 2015 ook in het PO.

Aanvankelijk maakte een automatische berichtenuitwisseling met de systemen van de mbo-scholen geen deel uit van de Facet scoop. Bij im- en export mogelijkheden werd uitgegaan van csv-bestanden. Met name input vanuit het veld heeft geleid tot de ontwikkeling van enkele webservices naar en vanuit Facet.  Woensdag 11 juni staat er een bijeenkomst gepland met leveranciers van bij de examinering betrokken systemen waarin we elkaar bijpraten  met betrekking tot:

  • het gelopen traject;
  • afstemming met DUO (gegevenswoordenboek en Edukoppeling);
  • relatie naar standaarden.

Daarnaast willen we ruim aandacht besteden aan de implementatie van de Facet berichten binnen de instellingen en richting de leveranciers.  De bijeenkomst wordt georganiseerd door saMBO-ICT mede namens CvE, DUO, SION en OC&W. Aanmelden kan via dit formulier. Indien u vragen heeft kunt u die stellen aan info@saMBO-ICT.nl.

Reacties (0)
Geef een reactie