Presentatie over SURFnet7-netwerk voor saMBO-ICT gebruikersgroep SURFnet

Op 30 mei 2013 heeft SURFnet tijdens een bijeenkomst van de gebruikersgroep een presentatie gegeven over SURFnet7, de nieuwe generatie van het landelijke netwerk voor onderwijs en onderzoek.
Met deze nieuwe generatie netwerkapparatuur kan SURFnet efficiënter bestaande verbindingen met hogere bandbreedtes tot 100 Gbit/s gaan leveren en ook nieuwe soorten verbindingen gaan leveren (MSP, E-LAN).

In de bijgesloten presentatie vindt u meer informatie over de plannen, evenals maatregelen om de redundantie te verhogen waarmee de garantie op beschikbaarheid van verbindingen nog hoger wordt dan de al bestaande, hoge normen. Dit heeft uiteraard ook te maken met het toenemend belang van internetverbindingen door het toenemend gebruik van clouddiensten. Ook het toegenomen gebruik van draadloze netwerken binnen onderwijsinstellingen door steeds meer smartphones en tablets (Bring Your Own Device) vereisen een robuust en toekomstvast netwerk.

Heeft u vragen of opmerkingen, neem even contact op met Remco Rutten, account adviseur MBO, mailadres: remco.rutten@surfnet.nl.

Reacties (0)
Geef een reactie