Begeleiding

De begeleiding van de student tijdens zijn/haar schoolloopbaan speelt een belangrijke rol in het moderne onderwijs. De processen rondom de begeleiding zijn relatief nieuw en soms nog niet goed genoeg uitgewerkt in de praktijk. Daarnaast wordt, ook binnen één instelling, gekozen voor verschillende vormen van begeleiding. Bovendien is er naast de begeleiding binnen een instelling ook steeds meer sprake van begeleiding over de sectoren heen, bijvoorbeeld bij de overgang van vmbo naar MBO.

Begeleiding is daarom een van de eerste hoofdprocessen die verder uitgewerkt is binnen het programma Borging Triple A. Het project is begin 2011 van start gegaan, gericht op het primaire proces bij onderwijsinstellingen. Bij het project waren 7 onderwijsinstellingen betrokken: Albeda CollegeAventusROC LeidenROC de LeijgraafROC Midden-NederlandWellantcollege en ROC A12. De begeleiding van het project is verzorgd door Kennisnet. De inhoudelijke basis voor deze samenwerking werd gevormd door het oorspronkelijke deel Primair proces ondersteuning en portfolio uit de Triple A Encyclopedie.

Beschikbaar materiaal

Het werk van de onderwijsinstellingen heeft geleid tot een geactualiseerd en uitgediept functioneel ontwerp (FO) dat gecombineerd is met een programma van eisen (PvE) voor de ondersteuning van het primaire proces. Het vernieuwde materiaal is te vinden in de online Triple A @ncyclopedie. Je kunt direct door het complete boek bladeren of de home page van de @ncyclopedie bezoeken.

Begeleiding gerelateerde berichten: