Peergang Cybersecurity

In de Peergang Cybersecurity leer je hoe je informatieveilig kan werken om na deze peergang in een adviserende en/of coachende rol ondersteuning te kunnen bieden binnen het team/de schoolinstelling.

Geschikt voor deelnemers die een functie/rol hebben als i-coach, projectleider, LD-docent, opleidingsmanager/teammanager.

Na afloop kun je als deelnemer:

  • Systematisch beoordelen en inschatten in welke mate informatieveiligheid wordt nageleefd binnen het team/de schoolinstelling, met het oog op het identificeren van risico’s en het formuleren van verbetermaatregelen.
  • Actief en effectief gebruik maken van de kennis en expertise van collega’s en bestaande netwerken binnen de onderwijssector om professionele groei en verbetering te bevorderen.
  • Analyseren en beoordelen in welke mate het team/de schoolinstelling voldoet aan de vereisten van informatieveiligheid, met het oog op het identificeren van zwakke punten en het formuleren van verbeteringen.
  • Implementeren van specifieke maatregelen om de cyberveiligheid van het team/de schoolinstelling te verbeteren door middel van het vergroten van de bekwaamheid, motivatie en faciliteiten van de deelnemers om veilig met informatie te werken.
  • Verbinding realiseren tussen bestaand informatie/privacybeleid en de onderwijspraktijk.

Workshops 2024 – 2025

Alle workshops zijn online van 19.00 – 21.00 uur

Dinsdag 19 november 2024
Dinsdag 03 december 2024
Dinsdag 14 januari 2025

Inschrijving

Inschrijven voor de peergang Cybersecurity gaat via de inschrijflink peergangen. We kunnen alleen aanmeldingen via deze link in behandeling nemen. De kosten zijn 400 euro (ex BTW) per persoon. Na aanmelding ontvangen jij en jouw leidinggevende een bevestiging en factuur.

Over de peergangen

Peergangen zijn online cursussen met een studiebelasting van ongeveer 20 uur. Deelnemers gaan onder begeleiding van een expert met elkaar aan de slag met een bepaalde vaardigheid. Elke peergang bestaat uit drie online bijeenkomsten van twee uur in een tijdsbestek van twee maanden. In de bijeenkomsten werken de deelnemers vanuit de eigen praktijk. Hierdoor leren ze niet alleen de basiskennis maar ook elkaars praktijk kennen. Deelnemen is alleen voor medewerkers van mbo-instellingen.

Samen slaan we de brug

De digitale transformatie van het onderwijs vergt alle hands aan dek in het mbo. Docenten, opleidingsmanagers, informatiemanagers en applicatiebeheerders; iedereen werkt aan de verbinding om onderwijsvernieuwingen optimaal te ondersteunen met IT. In de peergangen draait het niet zozeer om het wat van dit veranderproces, maar meer om het hoe. We voeren het bredere gesprek met elkaar: welke skills en kennis zijn nodig om de digitale transformatie handen en voeten te geven? Hoe kun je bijvoorbeeld als i-coach een docententeam goed ondersteunen in de digitale ambities, hoe kun je als toolexpert professionele workshops verzorgen en hoe betrek je als manager onderwijscollega’s bij een aanbesteding/aanschaf van apps en tools?

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op via info@mbodigitaal.nl