Digitaal samenwerken met MBO Digitaal

Regelmatig organiseert MBO Digitaal conferenties en netwerkbijeenkomsten. Tegenwoordig doen we dat ook veel online. Hierbij een overzicht van de meest gestelde vragen over digitaal samenwerken met MBO Digitaal.

Vraag: Ik ben toegevoegd aan een team, maar kan hem niet vinden

Alle teams staan in onze omgeving. Wanneer je dus aan een groep bent toegevoegd moet je van omgeving switchen. Hierbij een stappenplannetje voor hoe je dat doet.

Stap 1: Gebruik het Teams account dat je ook in jouw eigen organisatie gebruikt en waarmee je je hebt aangemeld.
Stap 2: Klik boven op je profielfoto, er verschijnt een dropdown menu. Klik op accounts en organisatie.
Stap 3: Klik op MBO Digitaal nu kom je in onze omgeving
Stap 4: Waarschijnlijk heb je maar één tegel, namelijk het kanaal waaraan je toegevoegd bent. Klik hierop en je bent in het team.

Vraag: Ik kan niet meedoen in de chat tijdens een bijeenkomst

Waarschijnlijk zit je nu nog niet in de MBO Digitaal teams-omgeving. Naast jouw foto boven in je scherm staat in welke omgeving je op dit moment zit (In het voorbeeld van de onderstaande afbeelding zit de gebruiker in de MBO Digitaal omgeving). Om in de Teams-omgeving van MBO Digitaal te komen volg je de instructie van de onderstaande vraag ‘Ik kom niet in de Teams omgeving’.

Let op!

Als je de link gebruikt vanuit je agenda, kun je alleen meedoen met de Chat als je in Teams hebt gekozen voor MBO Digitaal zoals hierboven beschreven.

De afgelopen tijd zijn er wat problemen in de Teams-app (desktopversie) met de chat. Kun je niet bij de chat van de bijeenkomst, gebruik dan de webversie van Teams in je browser.

Vraag: Ik kom niet in de Teams omgeving.

Gebruik het Teams account dat je ook in jouw eigen organisatie gebruikt.

Om de Teams-omgeving van MBO Digitaal te openen, kies je in Teams, rechtsboven, naast jouw foto, voor MBO Digitaal. Ga dan naar het kanaal “…….”.

Kun je niet kiezen voor MBO Digitaal, dan heb je waarschijnlijk de uitnodiging vanuit Microsoft Teams gemist in jouw mailbox. Kijk dan even bij ongewenste mail of in de spam-box. Zoek de mail en klik daar op de link om het Team te openen. Jouw account wordt dan gekoppeld aan de MBO Digitaal omgeving.

In de Chat van het kanaal staat de link naar de bijeenkomst, of klik naast de naam van het kanaal op het icoontje van de bijeenkomst:  Deze verschijnt als de bijeenkomst is gestart.

Tip:

  • Als je ook in jouw eigen Teams omgeving ingelogd wilt blijven, kun je ook de Teams in de Browser gebruiken.

Heb je een ander probleem dan hierboven staat neem contact op met info@mbodigitaal.nl.