Maak tijdens de conferentie kennis met het MBO Innovatiecollege!

Het programma Digitaal Bekwaam lanceert het ‘MBO Innovatiecollege’, een fictieve school met eigentijds en toekomstbestendig onderwijs. Lerenden kunnen zich hier ontwikkelen tot vakbekwame, wendbare en zelfbewuste professionals die bijdragen aan de samenleving en de arbeidsmarkt. Onderwijsinnovatie met ict is op deze fictieve school een integraal onderdeel van het onderwijs.

De school is niet perfect, maar poogt wel op verschillende manieren om innovatief en eigentijds onderwijs vorm te geven door middel van digitalisering.

Handreikingen

Vanuit het Programma Digitaal Bekwaam is afgelopen maanden hard gewerkt aan handreikingen om de verschillende mbo-instellingen op weg te helpen naar beleid in ict-bekwaamheid. Deze handreikingen kunnen gerichte ondersteuning bieden bij het ontwikkelen en implementeren van een professionaliseringsbeleid voor ict-bekwaamheid. Ook bevatten de handreikingen mooie voorbeelden geschetst door het fictieve MBO Innovatiecollege. Hierdoor kun je gerichter werken aan de ontwikkeling van de digitale bekwaamheid van onderwijsprofessionals in jouw school.

Benieuwd wat het MBO Innovatiecollege en de handreikingen voor jouw school kunnen betekenen? Bezoek de huiskamer van MBO Digitaal tijdens de conferentie op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober! De handreikingen vind je hier.   

Reacties (0)
Geef een reactie