Programma Cyberveiligheid op de helft!

Het team van het programma Cyberveiligheid staat te popelen om op de 50e MBO Digitaal conferentie  te vertellen wat het in twee jaar heeft bereikt. En wat het programma de komende jaren nog in petto heeft om het mbo cyberweerbaarder te maken. Een sneakpreview.

Mbo-brede cyberrisicopool

Programmamanager Martijn Bijleveld neemt ons mee in wat er nu speelt op het gebied van cybersecurity en wat zijn team de volgende twee jaar voor ogen heeft. Samen met Peter Vermeijs besteedt hij speciale aandacht aan de mbo-brede cyberrisicopool, waarin mbo-instellingen gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor elkaars cyberrisico’s. Welke hobbels komen ze in hun onderzoek tegen en wanneer kunnen instellingen ermee beginnen?

Security-audits

Henry Meutstege praat ons bij over de security-audits die op dit moment in volle gang zijn. Welke rol speelt de GRC-applicatie, die het programma eerder introduceerde, bij deze audits? En hoe ondersteunt de CISO as a Service de mbo-instellingen erbij?

SURFsoc New Generation

Ook teamlid Mick Deben werpt een blik op de toekomst van een cyberveiliger mbo. Met Alexander Wisse van SURF presenteert hij SURFsoc New Generation. Deze nieuwe SOC/SIEM-dienst biedt meer keuzevrijheid en sluit beter aan op het mbo.

Bedrijfscontinuïteitsmanagement

Ten slotte licht Henk Links de nieuwste ontwikkeling binnen het programma Cyberveiligheid toe: bedrijfscontinuïteitsmanagement ofwel BCM. Daarmee waarborgen instellingen dat ze zoveel mogelijk operationeel blijven en snel herstellen na onverwachte ict-verstoringen. Een belangrijk onderdeel van BCM is (cyber)crisismanagement: dat oefenen we in maart 2025 tijdens crisisoefening OZON.

Reacties (0)
Geef een reactie