Eerste PrivaSessie over AI Act op 11 september

Vanuit het netwerk IBP in het mbo organiseren we kennissessies over actuele onderwerpen op het gebied van privacy in de vorm van PrivaSessies. De eerste PrivaSessie vindt plaats op woensdag 11 september en staat in het teken van de nadere AI Act.

Experts van de Privacy Company vertellen op deze middag onder meer hoe de aankomende wetgeving zich verhoudt tot de AVG, welke verschillen er zijn en wat deze nieuwe wetgeving betekent voor de mbo-instellingen. De PrivaSessie is van 13:00 tot 17:00 uur op het kantoor van de MBO Raad in Woerden. Leden van het netwerk IBP kunnen zich kosteloos aanmelden via de Teamsite van het netwerk. Maar let op: er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar!

Wat is de AI Act?

De AI Act is een Europese verordening die regels stelt voor autonoom handelende computersystemen en algoritmes die beslissingen nemen, content genereren of mensen assisteren. Het doel is dat mensen en organisaties in de EU kunnen rekenen op veilige, transparante, traceerbare, niet-discriminerende en milieuvriendelijke AI-systemen onder menselijk toezicht. De AI Act is van toepassing op alle sectoren, met aangepaste regels voor opsporings- en veiligheidsdiensten.

Meer weten over de PrivaSessies?

Neem contact op met Evie-Janne van Noorel

Categoriën & Tags

Reacties (0)
Geef een reactie